Από την Ολυμπιάδα Κομοτηνής η μοναδική εκπροσώπηση σωματείου της Θράκης στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου

Ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα έχει όπως κάθε χρόνο και χαρακτήρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ωστόσο μόλις μια θα είναι η συμμετοχή αθλητή που ανήκει σε σύλλογο της Θράκης.

Ο λόγος για την Αντωνία Αλεβιζοπούλου της Ολυμπιάδας Κομοτηνής που θα είναι μια από τις συνολικά 52 αθλήτριες ανήκουσες σε συλλόγους, οι οποίες έχουν δηλωθεί και θα λάβουν μέρος στον 39ο Αυθεντικο Μαραθωνιο διαγωνιζόμενες για το Πανελληνιο Πρωτάθλημα.

Η απουσία της περσινής νικήτριας Γκλόριας Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αφήνει ανοιχτό το αγώνισμα ως προς την επικράτηση της πρώτης θέσης. Η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) ήταν δεύτερη στον περσινό αγώνα, ενώ και φέτος αναμένεται να είναι ανάμεσα στις αθλήτριες όπου θα διεκδικήσουν μετάλλιο.

Στην αυθεντική διαδρομή επιστρέφει και η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), που ήταν νικήτρια πριν λίγες εβδομάδες στο 10ο της Καλλιθέας. Η Στεφανία Λεοντιάδου (ΜΕΑΣ Τρίτων), η Ανδριάνα Βασιλάτου (Παμμηλίακος ΑΣ), αλλά και η τρίτη στον περσινό αγώνα, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΑΠΚ Νεάπολης) θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό.

Σε ένα ακόμη πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου θα συμμετάσχει η πολύπειρη Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), ενώ έχει δηλωθεί και η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Σόνια Τσεκίνη (ΜΕΑΣ Τρίτων). Συνολικά όπως προαναφέρθηκε, έχουμε 52 συμμετοχές και μόνο μία από σύλλογο της Θράκης, αυτήν της Αλεβζοπούλου απο την Ολυμπιάδα Κομοτηνής.