Super League: Τρίμπαλο στην Αγια Σοφια επί του ΟΦΗ η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με σκόρερ, MVP αλλά και… τραυματία τον Μάνταλο

Η ΑΕΚ αποθεώθηκε για άλλη μια φορά από τον κόσμο της, τον αποζημίωσε με ωραία μπάλα με το 3-0 επί του ΟΦΗ που την διατήρησε την 2η θέση έξι βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και έδειξε πανέτοιμη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακη στο στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος της ζήτησε μόνο νίκη με τα συνθήματά του.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με δύο εκπλήξεις στην ενδεκάδα της από τον Αλμέιδα. Ο Αργεντινός, προφανώς, σκεπτόμενος και το ματς με τον Ολυμπιακό άφησε εκτός τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά και τον Λάζαρο Ρότα βάζοντας τους Μάνταλο και Σιντιμπέ αντίστοιχα. Ωστόσο ο πρώτος με την παρουσια του αποδείχθηκε καταλύτης της άνετης νίκης.

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή και στο πρώτο πεντάλεπτο κέρδισε τρία διαδοχικά κόρνερ, τα οποία, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε. Ωστόσο στο 5′ η Ένωση κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα εντός περιοχής του Άμραμπατ από τον Μεγιάδο, με τον Λιβάι να δίνει το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους». Μόλις στο 11′ η ΑΕΚ προηγούταν ήδη με 2-0. Ο Μάνταλος σέρβιρε στο «Γκάτσι», ο οποίος με ωραίο πλασέ έδωσε «αέρα» δύο γκολ στους γηπεδούχους.

Πλέον η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί ένα ματς και να προσέξει τις δυνάμεις της ενόψει Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Το 2-0 παρέμενε «σβηστά» για την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ προσπαθούσε σπασμωδικά να φθάσει στην εστία της ΑΕΚ, ήταν εμφανές πως το ματς στερούταν ρυθμού και έτσι στο 60′ ο Πέτρος Μάνταλος έκανε με κεφαλιά το 3-0 για την Ένωση σε μία φάση που ξεκίνησε με ωραίο συνδυασμό Πινέδα-Άμραμπατ, με τον τελευταίο να σεντράρει να παίρνει την πρώτη κεφαλιά ο Λιβάι με τον πρώην αρχηγό της ΑΕΚ να μην αστοχεί. 

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε… Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο υπολοιπο του ματς είδε στο διαστημα 65′-67′ τους Άμραμπατ, Λιβάι και Μάνταλο να χάνουν ευκαιρίες για 4ο γκολ, κάτθι που συνεβη και στο διπελτο 75′-76′ με Λιβάι και Αραούχο. Το 3-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ να σκέφτεται, πλέον, το ματς στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, έχοντας ως MVP στο ματς με τον ΟΦΗ τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Κομοτηναίος χαφ της Ένωσης έβλαλε την ασίστ στο 2-0 του Γκατσίνοβιτς, σκόραρς και το 3ο γκολ αλλά στο 70′ στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μαχαίρα.