Super League: Ο Πασχαλάκης κράτησε με άνεση το μηδέν πριν το ντέρμπι με ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός πέρασε χάρη σε Ανδρούτσο από τη Λιβαδειά

Την απόσταση των 10 βαθμών από την κορυφή διατήρησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε σχετικά εύκολα με το ισχνό 1-0 του Λεβαδειακού εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Λίγες μέρες μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες το βράδυ της Τετάρτης χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα παρά το ισχνό σκορ. Η ομάδα του Μίτσελ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, με συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας -σταθερά γύρω στο 80%- με αρκετή υπομονή στο παιχνίδι του και θέλοντας να περιορίσει τα όποια λάθη αφού έτσι μόνο φαινόταν ότι θα έδινε στον αντίπαλο την ευκαιρία να τον απειλήσει.

Το γκολ που έμελλε να είναι αυτό που του χάρισε και τη νίκη, πέτυχε στο 40ο λεπτό ο μέχρι πρότινος… τελειωμένος, Θανάσης Ανδρούτσος ενώ οι Πειραιώτες είχαν ακόμη 4-5 καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα και μια ακόμη πιο εύκολη, χωρίς το παραμικρό άγχος ως το φινάλε, νίκη. Ωστόσο η… δουλειά έγινε έστω και με αυτό το 1-0, την ώρα μάλιστα που ο Λεβαδειακός των πολλών προβλημάτων και απουσιών (σ.σ. κατέβηκε με μόλις 6 παίκτες στον πάγκο, εκ των οποίων οι δύο ήταν τερματοφύλακες), ουδέποτε επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο στο ματς και στην ουσία δεν απείλησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που ξεκίνησε βασικός στο ματς.

Μόνο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λεβαδειακός είχε το μοναδικό καλό του δεκάλεπτο στο ματς όταν κράτησε λίγο παραπάνω τη μπάλα και είχε δύο τελικές, αλλά αμφότερες με κεφαλιά του Δούμτσιου και σουτ του Βρακά πέρασαν άουτ, χωρίς να ανησυχήσουν τον πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού.