Super League: Με Ιωαννίδη τιμωρό στο πρώτο του φετινό γκολ ο Παναθηναϊκός πέρασε νικητής και από το Αγρίνιο και στέφθηκε πρωταθλητής χειμώνα

Με game changer ξανά τον Ιωαννίδη ο αλύγιστος Παναθηναϊκός πέρασε με 1-0 από το Αγρίνιο σε μια κομβική έξοδο, έκανε το 11 στα 12 και παραμένει πρώτος και αήττητος στην βαθμολογία, εξασφαλίζοντας και τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γυρου.

Ούτε η εις βάρος του παράδοση στο Αγρίνιο, ούτε οι καθοριστικές του απουσίες κατάφεραν να λυγίσουν τον Παναθηναϊκό στο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, στο πρώτο ματς μτά την πρώτη φετινή βαθμολογική απώλεια στο πολυσυζητημένο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. 

Χάρη στη «χρυσή» αλλαγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον Κομοτηναίο Φώτη Ιωαννίδη που πέτυχε το πρώτο του φετινο γκολ, το τριφύλλι μπόρεσε να ξεπεράσει τις κακουχίες και να περάσει νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-0 (78’), επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του, μία μόλις στροφή πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.  

Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε ρεσιτάλ από τον πράσινο πάγκο όσον αφορά τη διαχείριση του ματς, άλλαξε το σχηματισμό (από 4-3-3 σε 4-4-2) στο 76’, ρίχνοντας στη μάχη τον Ιωαννίδη δίπλα στον Σπόραρ και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ελληνας επιθετικός λύτρωσε το τριφύλλι. Ο εξαιρετικός Χουάνκαρ έβγαλε συστημένη σέντρα και ο Ιωαννίδης σε δεύτερο χρόνο την έστειλε στα δίχτυα με κοντινό πλασέ (78’), κι αφού προηγουμένως ο Ανέστης είχε σταματήσει προσωρινά την καρφωτή κεφαλιά του. 

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε ωστόσο στο 78’ με τον Ιωαννίδη, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 89’ αλλά η κεφαλιά του Καρέλη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι. Πάντως όλοι συμφωνησαν ότι αν και έπαιξε μόλις 15 από τα 90 λεπτά του αγωνα, MVP του ματς ήταν ο Ιωαννίδης. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, ήρθε και το γκολ λύτρωσης στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο Κομοτηναίος επιθετικός αποδείχθηκε ξανά ο άσος απ’ το μανίκι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα.