Γ’ Εθνική: Διψούν για εκδίκηση από τον Πανθρακικό στην Αλεξανδρούπολη και το αντίθετο λόγω της προϊστορίας του Κυπέλλου

Η κλήρωση του πρωταθλήματος έφερε στην πρεμιέρα αντιμέτωπους τον Πανθρακικό με την Αλεξανδρούπολη, σε ένα παιχνίδι που φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κόντρα που ακολούθηε την πρώτη ιστορικά αναμέτρηση μεταξυ των δυο ομάδων φέτος για το Κύπελλο.

Σε εκείνο το παιχνίδι που είχε διεξαχθεί την τελευταια ημέρα του Αυγουστου, ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ – πέναλτι του Χρήστου Βάσκου. Ωστόσο η πρόκριση κρίθηκε στα… δικαστήρια, αφού οι Εβρίτες κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του σκόρερ.

Η συμμετοχή του Βάσκου ήταν πράγματι αντικανονική, αφού είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της περσινής σεζόν. Ωστόσο η κίνηση της Αλεξανδρούπλης εξόργισε τους Κομοτηναίους, που θεωρούν ότι τα ματς πρέπει να παίζονται στα γήπεδα και όχι τα δικαστήρια.

Η κατάθεση της ένστασης εξέθεσε τους υπευθυνους του Πανθρακικού, που έδειξαν απίστετο ερασιτεχνισμό, ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο ερασιτεχνισμό έδειξε ο νομικός εκπρόσωπος της Αλεξανδρούπολης που κατέθεσε την ένσταση μόνο με mail και όχι με συστημένη επιστολή, όπως απαιτείται.

Κατόπιν αυτών, ο Πανθρακικός προκρίθηκε μεν, ωστόσο λαβωμένος ενώ η Αλεξανδρούπολη γνώρισε διπλό αποκλεισμό, αρχικά στο γήπεδο και μετά στα δικαστήρια. Η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε οι δυο ομάδες να ξαναπαίξουν στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, με τις αναμνήσεις να είναι νωπές, αφού δεν έχουν περάσει καλά καλα 2,5 μήνες από εκείνη την περιπετειώδη προηγούμενη και μοναδική ιστορικά μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο…