ΕΠΣ Θράκης: «Χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Πόντου Θρυλορίου και Επιτροπής Διαιτησίας – «Δεν θα ορίζουμε διαιτητές στον Κακουλίδη»

Μετά το μπαράζ ανακοινωσεων του Ποντου Θρυλορίου κατά του διαιτητή Τομαρά, είχαμε απάντηση από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης που δεν έμεινε αναπάντητη απόντον Ποντο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας χαρτοπόλεμος τις τελευταίες ωρες.

Μετά από δυο ανακοινώσεις κατά του Τομαρά το περασμένο Σαββατο και την Δευτερα, όταν και εγινε γνωστο απο τον Ποντο ότι θα σταλει διαμαρτυρία σε ΚΕΔ και ΟΔΠΕ με το βιντεο του περασμενου αγωνα με την Γρατινή, ειχαμε την Τρίτη επιστοπή του Ποντου Θρυλορίου στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης με την οποία ζητούσε την εξαίρεση του συγκεκριμένου διαιτητή από τα προσεχή παιχνίδια.

Η ανακοινωση για την επιστολή είχε ως εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδος με επιστολή προς την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης ενημερώνει την επιτροπή ότι ο διαιτητής Τομαράς Γιάννης είναι σφόδρα ανεπιθύμητος στους αγώνες της ομάδας και ο τυχόν ορισμός του μετά από τα όργια είς βάρος της ομάδος μας στον αγώνα με την Δόξα Γρατινής, θα προκαλέσει την λογική μας και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου.Δεν θα ανεχθούμε στο εξής κανέναν διαιτητή που έχει εμπάθεια με το έμβλημα μας να καταστρέφει την προσπάθεια τόσων εμπλεκομένων ανθρώπων που ασχολούνται με τον Πόντο.. Περιμένουμε να ανακοινωθεί η πιό βαριά τιμωρία στον εκκολαπτόμενο ρεφερι εξ Αθηνών….».

Το πρωί της Τετάρτης η Επιτροπή Δαιτησιας εξεδωσε την ακολουθη ανακοινωση:

«Με ηρεμία και όχι εν θερμώ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι εν έτη 2022 δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα παράγοντα και σε κανένα σωματείο να απειλεί και να εξυβρίζει διαιτητές μας , ανθρώπους οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας σε αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε με εκφράσεις πεζοδρομίου, όπως ‘’νονοί’’ ‘’εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία’’ ‘’αν σε συναντήσω έξω θα δεις τι θα πάθεις’’
Η επιτροπή διαιτησίας στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους διαιτητές της συνέλεξε και εκτύπωσε την όποια απειλή και ύβρι έχει διατυπωθεί από τον οποιοδήποτε διαδικτυακά και τα παρέδωσε μαζί με το φύλλο αγώνα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ
Θα θέλαμε επίσης να επιστήσουμε την προσοχή τόσο στην ΕΠΣ όσο και στις ομάδες του Νομού μας ότι λόγω άρνησης της πλειοψηφίας των διαιτητών μας να ορίζονται στο συγκεκριμένο σωματείο ‘’Πόντος Θρυλορίου’’ με τον συγκεκριμένο πρόεδρο Κακουλίδη Μιχάλη θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία κάλυψης ορισμού διαιτητών σε αγώνες αυτού του σωματείου
».

Το απογευμα της ιδιας ημερας ο Ποντος Θρυλορίου απάντησε ως εξής:

«Μην πανικοβαλεστε κύριοι..δεν χρειάζεται… Κάντε όσα λαικ θέλετε από κάτω από την δημοσίευση.. Ούτε απειλές εκτοξευσαμε ούτε απειλές ότι θα κάνουμε κάτι στον συγκεκριμένο διαιτητή..Ως έχουμε το δικαίωμα ζητήσαμε να μην μας τον ξαναορισετε γιατί θα προκαλέσετε την λογική…. Είχαμε αντιδράσει πολύ πρίν από πέρσι ακόμη για αυτόν τον διαιτητή.. Αντιδράσαμε και μόλις ανακοινώθηκε ο ορισμός του καθώς γνωρίζαμε τι θα ακολουθούσε…. Αντιδράσαμε μετά την σφαγή της ομάδος μας και είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές μας από τις προκλητικές αποφάσεις του συγκεκριμένου διαιτητή….Ούτε τον απειλησαμε ούτε τον φοβεριξαμε καθώς αυτός περπατάει στην Κομοτηνή και τον γνωρίζουμε μόνο οι επόπτες του ενώ εμάς μας γνωρίζει όλος ο κόσμος…. Κάνουμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, έχουμε μια ομάδα πολύ καθαρή και ηθική και δεν θα παριστάνουμε την ιερόδουλη που θα κάνει ότι κοιμάται…..Αν όντως διαπιστώσατε απειλές για την σωματική του ακεραιότητα να προσφυγετε στην δικαιοσύνη όπως θα πράξουμε και εμείς…. Ανοχή σε επιλεγμένες διαιτησίες δεν γίνεται να υπάρξει.. Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο και αυτό θέλουν και πολλές άλλες ομάδες…Θα θέλαμε να μάθουμε λοιπόν ποιοί διαιτητές εκτός από τους εκατονταρχους δεν θέλουν να παίξουν τον Πόντο και επιλέγουν την αποχή… Νομίζετε ότι διοικείτε την Ελλάδα κύριοι;;»

Στην απάντηση του Ποντου Θρυλορίου στο fb ανταπάντησε η Επιτροπή Διαιτησίας ως εξής:

«Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε και να πέσουμε στο επίπεδό σου. ότι έχει αναγραφεί στην ανακοίνωση είναι η πραγματική αλήθεια».

Από την πλευρά του, στο δικό του προφίλ ο Ποντος Θρυλορίου πρόβαλε την ανακοινωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης ως εξής:

«Η άποψη της ανεξάρτητης επιτροπής διαιτησίας που θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και την εξυγίανση του χώρου…»

Αλλη ανακοινωση ή ανάρτηση δεν είχε υπάρξει μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης σε σχέση με αυτο το θέμα.