Γ’ Εθνική: Φόβοι για αποχώρηση ομάδων με επίσημη επιστολή στην ΕΠΟ λίγο πριν την σέντρα του πρωταθλήματος

Κοινή ανακοίνωση, εξέδωσαν την Τρίτη,  οι ομάδες  της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ζητώντας από την ΕΠΟ θετική απάντηση στο αίτημα για οικονομική επιχορήγηση των για τα ταξίδια τους στα νησιά του Αιγαίου.

Το αίτημα φαινομενικά δεν αφορά τις ομάδες στον 1ο Ομιλο, αλλά υπενθυίζεται ότι απο πλευράς ΕΠΟ εκκρεμεί υποσχεση για επιπλέον ενίσχυση της ΕΠΣ Έβρου ως ακριτικής Ενωσης που ειναι μεγάλη και εχουν πολλα εξοδα για τις μετακινησεις οι ομάδες της.

Απο το αποτελεσμα της εξελιξης αυτης ισως λοιπον εξαρτηθουν κιαι οι υλοποιησεις των υποσχεσεων για Θράκη. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Φροντίστε να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του ΑιγαίουΤη Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2022, σε κοινή μας  επιστολή και τα οκτώ σωματεία της Πελοποννήσου δημοσιοποιήσαμε τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στα όργανα της ΕΠΟ την έντονη ανησυχία για τις φήμες που κυκλοφορούσαν πως θα συμπεριληφθούν οι σύλλογοι, σε κοινό όμιλο με τα σωματεία της «γειτονικής» ακριτικής Ρόδου, της Κω, της Λέσβου και της Μυκόνου»!
Την  Τρίτη 1 Νοεμβρίου η επιτροπή, δίχως να λάβει υπόψη της καθόλου την άποψή μας , επιβεβαίωσε τις φήμες και προχώρησε στον ορισμό του 4ου ομίλου συμπεριλαμβάνοντας τις ομάδες της Πελοποννήσου μαζί με αυτές  των «γειτονικών» ακριτικών μας νησιών.Σε συνέχεια των επιστολών που εξέφραζαν, τις ανησυχίες μας, η ΕΠΟ αποδέχθηκε το αίτημα μας για συνάντηση με την συμμετοχή του προέδρου κου Μπαλτάκου , του εκτελεστικού διευθυντή κου Φιλλιπούση και του προέδρου της επιτροπής διοργάνωσης πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής κου Δανιήλ .
Σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης εκφράσαμε τις απόψεις μας, μοιραστήκαμε τον κοινό προβληματισμό όλων και υπερτονίσαμε,  την ανάγκη κάλυψης από την ομοσπονδία του υψηλού κόστους μετακίνησης των ομάδων μας στα νησιά του Αιγαίου.– [ ]
Άπαντες,  συμφωνήσαμε να εξεταστεί από την ΕΠΟ το δίκαιο αίτημά μας και η εκτίμηση όλων μας από τη συζήτηση ήταν πως η ομοσπονδία έχει την πρόθεση, κάτι που διεφάνη και από την τοποθέτηση του προέδρου που τοποθετήθηκε σχετικά, μιλώντας κάλυψη  της δαπάνης των μετακινήσεων .Αναλύοντας τους ομίλους, όπως αυτοί καταρτίστηκαν, είναι οφθαλμοφανές πως οι ομάδες του 4ου ομίλου θα επιβαρυνθούν περισσότερο από κάθε άλλο σωματείο της ηπειρωτικής Ελλάδας , τόσο οικονομικά όσο και σωματικά με σοβαρές επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι , γεγονός που προκαλεί ανισότητα  μεταξύ των ομάδων σε αυτό το πρωτάθλημα, μιας και ,τόσο αυτές που θα ανεβούν  στην παραπάνω κατηγορία όσο και αυτές που θα υποβιβαστούν (η 9η χειρότερη από τους ομίλους πλην του πρώτου) διαγωνίζονται σε καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες .
ΔΕΝ θέλουμε και ΔΕΝ είναι στις προθέσεις κανενός μας, η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Εκφράζουμε όμως, τον φόβο μας πως εάν δεν υπάρξει η κάλυψη αυτού του πολύ υψηλού  κόστους, κάποιοι θα το πράξουν.
Αναμένουμε από την ΕΠΟ την ΑΜΕΣΗ και ΘΕΤΙΚΗ ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας , έτσι ώστε απρόσκοπτα να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα.
Φροντίστε λοιπόν να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου …Είναι στο χέρι σας…
Οι Ομάδες της Πελοποννήσου
Α Π Σ Πάτραι
Πανηλειακός
Αίαντας Γαστούνης
Α Ο Διαβολιτσίου
Πανγυθεατικός
Α Ε Ερμιονίδας
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου
Παναργειακός».