Φόρεσε για πρώτη φορά στην καριέρα του την πράσινη φανέλα του Πανθρακικού ο Θανάσης Ντίνας

Από τον Ίμερο και την Μεσούνη στην Ξάνθη, την Ζάκυνθο, την Παναχαϊκή και από κει στον Παναθηναϊκό και μετά σε Πλατανιά, ΟΦΗ, Τρίκαλα, ξανά Ξάνθη αλλά ποτέ… Πανθρακικό. Ο λόγος για τον Κομοτηναίο Θανάση Ντίνα, που αποτέλεσε το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ στον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής και έκανε το Σάββατο το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα του Πανθρακικού, μια φανέλα που δεν είχε φορέσει ποτέ στην καριέρα του αν και γεννήθηκε στην Κομοτηνή.

Ο Θανάσης Ντίνας γεννήθηκε στις 12-Νοεμβρίου του 1989, δηλαδή το ερχόμενο Σαββατο έχει γενέθλια. Μια εβδομάδα πριν από αυτήν την ημερομηνία ορόσημο ωστόσο έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα του Πανθρακικού. Προερχόμενος από την ακαδημία Ουζουνίδη – Γκουτσίδη στη Μεσούνη και την τοπική ομάδα Ροδόπη Μεσούνες, μετακόμισε στις ακαδημίες της Ξάνθης, έγινε επαγγελματίας και τη σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε στη Skoda Ξάνθη στην οποία είχε μόλις μία συμμετοχή.

Τις επόμενες δύο χρονιές έπαιξε στη Ζάκυνθο με 23 συμμετοχές και ένα γκολ και 28 συμμετοχές και ένα τέρμα αντίστοιχα. Τη σεζόν 2010-2011 πήρε μεταγραφή στην Παναχαϊκή. Τη συγκεκριμένη περίοδο είχε 24 συμμετοχές κι ένα γκολ, την επόμενη 34 συμμετοχές και 8 γκολ, ενώ στην τελευταία του χρονιά μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και ήρθε στον Παναθηναϊκό, μέτρησε 14 συμμετοχές. Μετά από 35 συμμετοχές με δυο γκολ με τη φανελα του τριφυλλιού την περίοδο 2013-2015, οπότε και κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών πήγε στον Πλατανιά ως το 2017 (34 συμμετοχές), μετά στον ΑΟ Τρίκαλα, μετά για δυο σεζόν στον ΟΦΗ και πρόπερσι επέστρεψε στον ΑΟ Ξάνθη ενώ πέρυσι έβγαλε το ενα μισό της αγωνιστικής περιόδου στην Βέροια και το υπολοιπο στον Πιερικό.

Το ταλέντο του πιτσιρικά από τον Ίμερο φάνηκε από πολύ νωρίς. Στα 7 του μόλις χρόνια, ο Ντίνας παρουσιάστηκε σε ακαδημία της Μεσούνης, υπεύθυνος της οποίας ήταν ο Παναγιώτης Γκουσίδης μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. «Από την πρώτη ημέρα έλεγε ότι μεγαλώνοντας θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που από πιτσιρικάς το είχε πάρει πολύ σοβαρά και δούλευε με τις ώρες για να βελτιωθεί», τονίζει με περηφάνια ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παράσχου.

Και συνεχίζει: «Ο Ντίνας ήταν ένα από τα αρκετά ταλαντούχα παιδιά μιας ομάδας τα οποία ακολούθησαν επαγγελματική καριέρα. Η φουρνιά του είχε πολύ ταλέντο. Ενδεικτικά σάς λέω ότι στην ομάδα του αγωνίζονταν οι Μπαξεβανίδης και Μάνταλος, οι οποίοι τώρα παίζουν στην Ξάνθη και ο Χασομέρης που επίσης έπαιξε στην Ξάνθη και τώρα φορά τη φανέλα της ΑΕΛ. Η συγκεκριμένη ομάδα με αυτά τα παιδιά να πρωτοστατούν, ανέβηκε αήττητη από το β’ τοπικό στο α’. Ο Ντίνας ξεχώριζε καθώς διέθετε ικανότητες που μόνο τυφλός δεν θα τις έβλεπε. Σε ηλικία 17 ετών έφυγε για την Ξάνθη έπειτα από εισήγησή μας στη Skoda. Και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους».

Για τον Ντίνα είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και ομάδες του εξωτερικού, με το πιο “ζεστό” να έρχεται από την πλευρά της Ιταλικής Αταλάντα. Οι πολύ καλές σχέσεις όμως της Παναχαϊκής με τον Παναθηναϊκό, έφεραν τον νεαρό άσσο τον Ιανουάριο του 2013 στους “πράσινους”, αφου πρωτα αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής της Football League την σεζόν 2011-12. Τον Νοέμβριο του 2014 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας εν όψει των αγώνων εναντίον των Νήσων Φερόε (για τα προκριματικά του Euro 2016) και της Σερβίας (φιλικός), χωρίς να αγωνιστεί. Μετά από μια τόσο μεγάλη καριέρα, ο Θανάσης Ντίνας έκλεισε στην μεγάλη ομάδα της πατρίδας του, τον Πανθρακικό, την φανέλα του οποίου φόρεσε για πρώτη φορά σε ανεπίσημο ντεμπούτο το απόγευμα του Σαββάτου και περιμένει μια μέρα μετά τα γενέθλιά του να κάνει και το επίσημο, στο ΔΑΚ Κομοτηνής κόντρα στην Αλεξανδρούπολη, στην πρεμιέρα του νεου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.