Παρέμβαση Γκλαβίνη στις εξελίξεις για τον ΑΟΞ υπέρ της πρωτοβουλίας για τον Ερασιτέχνη και εμμέσως κατά της κίνησης Χατζημεστή

Την κίνηση των φιλάθλων της Ξάνθης για την δημιουργία της ομάδας ΑΟΞ από την αρχή με λαϊκή βάση μέσα από την ενεργοποίηση του Ερασιτέχνη στήριξε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θράκη» το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη Ανδρέας Γκλαβίνης, ο επονομαζόμενος και ως «τελευταίος των… Μοϊκάνών».

Αν και έκανε προσπάθεια να μην «αδειάσει» την προσπάθεια του Μπάμπη Χατζημεστή μέσα από την μετονομασία του Ορφέα Ξάνθης σε ΓΣ Ξάνθης, ωστόσο στην πράξη με τις δηλώσεις του τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον του συγκεκριμένου σχεδίου μέρος του οποίου ήταν και η παραχώρηση ουσιαστικά του γηπέδου του Ερασιτέχνη ΑΟΞ στον Δήμο Ξάνθης.

«Δυστυχώς, μείναμε οι…300 του «Λεωνίδα» και αυτήν την στιγμή χωριζόμαστε οι 50 με τους 250 ή οι 100 με τους 200. Αντί να ενωθούμε και να κάνουμε από κοινού κάτι καλό για την πόλη μας, για αυτή την ομάδα, είμαστε χωρισμένοι σε δυο ομάδες και είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί. Να βάλουμε όλοι το χεράκι μας και να βοηθήσουμε για να ορθοποδήσει ξανά αυτό που λέγεται ΑΟΞ», είπε αρχικά ο Γκλαβίνης.

Ακολούθως πρόσθεσε: «Την άποψή μου την έχω εκφράσει. Για εμένα δεν υπάρχει ούτε ΑΦΜ – ΟΡΦΕΑ – ΑΒΑΤΟ – Γ΄Εθνική. Να ξεκινήσουμε από τα χαμηλά, όλοι μαζί, ενωμένοι και να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Τον ΑΟΞ και τίποτε άλλο. Εγώ, ήμουν αυτός που ξεκίνησα αυτό το πλάνο με κάποιους φίλους μου, επιχειρηματίες, για να «τρέξουμε» αυτό που λέγεται «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΑΟΞ». Αυτό το προτέρημα που έχει η συγκεκριμένη ομάδα, η ΑΕΚ το απέκτησε τώρα. Έχει ιδιόκτητο, δικό της γήπεδο. Ο επιχειρηματίας θα έρθει πολύ πιο εύκολα με δικό σου, ιδιόκτητο γήπεδο, παρά όταν δεν έχεις ένα γήπεδο και ανήκει στον Δήμο. Βλέπετε τι γίνεται με τις υπόλοιπες ομάδες (βλ. Λάρισα, Βέροια κ.ο.κ). Και εμείς αυτήν την στιγμή έχουμε ένα προτέρημα. Και τι κάνουμε; Προσπαθούμε να το παραχωρήσουμε στον Δήμο; Αυτό είναι λάθος. Είναι έγκλημα αυτό που πάμε να κάνουμε και είμαι αντίθετος σε αυτό. Δεν είμαι αντίθετος όμως και με την κίνηση που κάνει ο Μπάμπης (σ.σ. ο Χατζημεστής) διότι ο άνθρωπος προσπαθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσει αυτό που λέγεται «Ξάνθη«». Αυτό που λέγεται «η  πόλη της Ξάνθης» γιατί θα χαθεί».

Αναφορικά με το σχόλιο της εφημερίδας «Θράκη» ότι δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή μια κοινή γραμμή, με αποτέλεσμα να βγαίνει προς τα έξω μία εικόνα διχασμού των Ξανθιωτών, ο Γκλαβίνης, επισημαίνει ότι «ο ένας έχει προσωπικά με τον άλλον. Δεν χρειάζεται να βγάλω τις διαμάχες που έχω εγώ με τον «τάδε» και να την «πληρώσει» όλη η πόλη. Αυτό είναι το λάθος. Το αν έχεις κάτι προσωπικό – αυτό που λέγεται  με τον Χατζημεστή-, πρέπει να το βρεις για το καλό της πόλης. Ας αφήσουμε το «εγώ» και ας κοιτάξουμε το «εμείς». Εγώ αυτό έχω πει. Γιατί οι περισσότεροι σε αυτήν την ζωή και συγκεκριμένα σε αυτήν την πόλη (και γενικά στις επαρχιακές πόλεις) κοιτάμε το «εγώ». Σε όλες αυτές τις συνελεύσεις που παραβρέθηκα, το μόνο που άκουσα είναι το «εγώ». Δεν υπάρχει «εγώ». Υπάρχει «εμείς». Για αυτό και αυτή η ομάδα που λέγεται ΑΟΞ, έφτασε σε αυτό το σημείο».

Σε ο,τι αφορά στο οικονομικό σκέλος και στο αν δύνανται να καλυφθούν τα χρέη του Ερασιτέχνη ΑΟΞ από όσους θα υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα, ο ίδιος σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα εγώ αυτό το κίνημα με τους φίλους μου τους επιχειρηματίες, τα είχαμε βάλει κάτω, όλοι μαζί, ενωμένοι και οι 300 φίλαθλοι (γιατί περισσότεροι δεν είμαστε και το δείξαμε με τα διαρκείας) πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αρκεί η πόλη να είναι ενωμένη. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά και η ομάδα να είναι στα χέρια της πόλης. Των 200 μελών και 10 επιχειρηματιών που θα είναι από πίσω. Προχθές, πριν ανέβουν στο βήμα, μου είπαν ότι θα βάλουν 50 ευρώ το μέλος. Τους είπα να βάλουν 100 ευρώ. Αν πραγματικά αυτοί οι 300, αγαπούν αυτό που λέγεται ΑΟΞ, του χρόνου θα γίνουν 1300 γιατί θα δουν ένα καθαρό πλάνο που θα ανήκει σε όλους. Σε εμάς. Όχι σε έναν που λέγεται «Γκλαβίνης». Τα χρέη του ερασιτέχνη, θα γίνουν απόσβεση σε έναν χρόνο. Προχθές, παραβρέθηκαν 200 άτομα. Πιστεύω ότι οι υπόλοιποι αν δουν κάτι ομαδικό, θα έρθουν. Αν ενωθούμε οι 300 και οι 10 επιχειρηματίες, πιστεύω ότι οι επιχειρηματίες θα διπλασιαστούν και οι φίλαθλοι θα τριπλασιαστούν».