Super League 2: Ισοπαλία στις καθυστερήσεις στο ντέρμπι Ανυφαντάκη – Γκαρσία με το οποίο έγινε η σέντρα το πρωτάθλημα

Mε γκολ-πέναλτι του Μπουόλι στη τελευταία φάση του αγώνα η Βέροια του περσινού προπονητή του ΑΟΞ και πρώην του Πανθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη στέρησε από τον ΠΑΟΚ Β του πρώην παίκτη της Ξάνθης Πάμπλο Γκαρσία τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2. Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Η Βέροια μπήκε ορεξάτη στην αναμέτρηση χάνοντας γρήγορα δύο καλές ευκαιρίες, η δεύτερη στο 7′ με την κεφαλιά του πρώην παίκτη της Ξάνθης αλλά και του ΠΑΟΚ Βασίλη Φασίδη να φεύγει για λίγο εκτός εστίας. Οι επόμενες καλές στιγμές καταγράφηκαν αρκετά αργότερα με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν καθώς οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πιο επιθετικοί και στο 54′ κατάφεραν να προηγηθούν όταν μετά από πάσα του Γιαξή στον Μπράντονιτς, ο Βόσνιος συνδυάστηκε με τον Χατζηστραβό και ο τελευταίος πλάσαρε τον Παπαδόπουλο από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 0-1.

Το σύνολο του Κώστα Ανυφαντάκη άγγιξε την ισοφάριση στο 90′ καθώς ο Μπελεβώνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Φασίδης έπιασε κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλωμένου. Τελικώς δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4′ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Φασίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Μπουόλι νίκησε τον Μπαλωμένο από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Σημειώνεται πως στον αγωνα αγωνίστηκε ως βασικος για την Βέροια πέρα από τον Φασίδη και ο Ορφανίδης. Για τη 2η αγωνιστική (13/11) η Βέροια θα φιλοξενηθεί από τη Νίκη Βόλου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ενώ αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ Β’ θα υποδεχθεί τη Λάρισα στο γήπεδο της Ευκαρπίας.