Super League 2: Αφαίρεση εννέα βαθμών στην ΠΑΕ Ξάνθη αν δεν είχε αποσυρθεί και ξεκινούσε κανονικά στο πρωτάθλημα

Με αφαίρεση εννέα βαθμών θα τιμωρούνταν η ΠΑΕ Ξάνθη αν δεν είχε αποσυρθεί και συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League 2. Και αυτό, γιατι με αυτήν την ποινη τιμώρησε ο αθλητικος δικαστής τις ομάδες που δεν εξασφάλισαν άδεια από την ΕΕΑ όπως είχε συμβεί και με την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, με χάντικαπ εννέα βαθμών θα μπουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 ο Ηρόδοτος και ο Απόλλων Λάρισας. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας αρχής επέβαλε την παραπάνω ποινή (καθώς και πρόστιμο 50.000 ευρώ) στις δύο ΠΑΕ, οι οποίες δεν εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της τελευταίας τροποποίησης του αθλητικού νόμου, η έλλειψη πιστοποιητικού έχει ως συνέπεια την αφαίρεση 5-10 βαθμών από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει η ομάδα, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Αντίθετα, απαλλάχθηκαν οι ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής και Διαγόρας, κάτι που ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που η ΕΕΑ έκανε δεκτές τις προσφυγές τους και τους χορήγησε -σε δεύτερο βαθμό- πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η ανακοινωση αναφερει τα εξης:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 περ. α του παραρτήματος Α του Π.Κ. της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 77Α παρ.3 του Ν2725/1999 (Α121). ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλούμενη α) ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών από το επαγγελματικό πρωτάθλημα 2022-2023 και β) χρηματική ποινή ποσού πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.
ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 περ. α του παραρτήματος Α του Π.Κ. της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 77Α παρ.3 του Ν2725/1999 (Α121). ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλούμενη α) ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών από το επαγγελματικό πρωτάθλημα 2022-2023 και β) χρηματική ποινή ποσού πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.