Η νομική προσέγγιση του Νίκου Λαγαρία για την υπόθεση του αθλητικού σωματείου φίλων της Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης

Μια συνέντευξη εφόλης της ύλης των νομικών ζητημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον Δημήτρη Μαλισιόβα ο γνωστός νομικός Νίκος Λαγαρίας, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και μέλος επιτροπών επιλυσης διαφορών στην ΕΠΟ.

Ο συνεντευξιαζόμενος ρωτήθηκε για την νομική του προσέγγιση για το θέμα που έχει προκύψει στη Θράκη με την έγκριση από το Πρωτοδικείο του σωματείου φίλων της Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης. «Το πρόβλημα είναι η έγκριση του Πρωτοδικείου ή η εφαρμογή, δηλαδή η εγγραφή του σωματείου στην τοπική ΕΠΣ και στην ΕΠΟ;», ρωτήθηκε συγκεκριμένα και έδωσε την εξής προσεκτική απάντηση:

«Το θέμα είναι ευαίσθητο, από κάθε πλευρά και για όλες τις πλευρές. Αυτοί που επιθυμούν να σχολιάσουν δημόσια για το θέμα αυτό καλό θα ήταν να ενημερωθούν πρώτα για άλλες παρόμοιες υποθέσεις, με άλλα σωματεία που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προσωπικά δεν θα βιαστώ να κάνω κάποιο σχόλιο, παρότι έχω άποψη. Γνώμη μου είναι βέβαια ότι, γενικά μιλώντας, το οργανωμένο ποδόσφαιρο οφείλει να μην  επιτρέπει την εγγραφή στα μητρώα του σε σωματεία που, με τον οποιονδήποτε τρόπο, εκπέμπουν πολιτικά μηνύματα. Αν η ΕΠΟ κρίνει ότι η επωνυμία αυτή εκπέμπει πολιτικό μήνυμα, ας εφαρμόσει ανάλογα το καταστατικό της».