Ξεκάθαρος ο Βαλάντης Κουρτίδης: «Στόχος μας αποκλειστικά η άνοδος στη Δόξα Λευκάδας»

Ο Ξανθιώτης φόργουορντ της Δόξας Λευκάδας Βαλάντης Κουρτίδης, μίλησε στο Web Radio της ΕΟΚ και την εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη.

Αναλυτικά, όσα είπε

Για το λόγο που αποφάσισε πέρυσι να πάει στη Δόξα: «Πριν έρθω εδώ, έπαιζα στον Ολυμπιακό και ήθελα να πάω σε μια ομάδα να παίζω πολύ. Τη Δόξα την ήξερα, αλλά δε μίλησα με τη διοίκηση και τα παιδιά. Είχα μιλήσει μόνο με τον κόουτς Ζαφειρούδη που τον ήξερα απ’ τα εφηβικά παλιά που ήμασταν αντίπαλοι. Με πήρε τηλέφωνο, μού εξήγησε τι θέλει από ‘μένα στην ομάδα και κατευθείαν είπα το «ναι». Όταν ήρθα πέρυσι αντίκρισα ένα πολύ όμορφο κλίμα, με ανθρώπους με όρεξη. Εφόσον φέτος η ομάδα έβαλε στόχους, ήθελα κι εγώ να ‘μαι μέρος αυτού».

Για τους φετινούς στόχους της Δόξας Λευκάδος: «Σε σχέση με πέρυσι, φέτος ήρθαν 8 καινούργια παιδιά. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με πάρα πολύ ταλέντο, πολύ όρεξη και διάθεση και προφανώς έχουμε πολύ ψηλούς στόχους. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η ομάδα να μπορέσει ν’ ανέβει κατηγορία. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι στον Βίκο, από μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχος με ‘μας, αλλά πιστεύω είναι νωρίς ακόμη για ‘μας, γιατί είμαστε πολύ καινούργια ομάδα και θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα να βρούμε χημεία μεταξύ μας».

Για τον όμιλο που βρίσκεται η Δόξα Λευκάδος: «Είναι 5-6 ομάδες που είναι πάρα πολύ δυνατές και υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν έδρες. Μπορεί να μην έχουν τόσο δυνατό ρόστερ, αλλά έχουν έδρες πολύ δύσκολες να περάσεις, όπως η Νίκη Βόλου, η Αναγέννηση Καρδίτσας, τα Γρεβενά, είναι ομάδες που θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να παίξεις εκεί πέρα. Το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ δυνατό».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: «Φέτος η κατηγορία έχει τέσσερις δυνατούς ομίλους. Και του Νότου και του Βορρά και κυρίως ο δικός μας είναι πάρα πολύ δυνατοί, με πάρα πολύ καλές ομάδες, έχουν ανανεωθεί όλα τα ρόστερ, καμιά σχέση με πέρυσι. Είναι ωραίο πρωτάθλημα και πολύ όμορφο να το παρακολουθήσει κάποιος».