Super League 2: Δεν έχει εισπραχθεί ακόμα από την ΠΑΕ Ξάνθη το περσινό πριμ κατάταξης γιατί δεν το έχει δώσει ακόμα η ΕΡΤ

Οργή επικρατεί στις τάξεις των ΠΑΕ της Super League 2 για τη στάση της Δημόσιας Τηλεόρασης που εξακολουθεί να μη δίνει το περσινό πριμ κατάταξης.

Το συμβούλιο της Τρίτης στην Super League 2 είναι κρίσιμο, καθώς στην διάρκειά του αναμένεται τα μέλη της λίγκας να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και στο μέτωπο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος, όμως η ΕΡΤ συνεχίζει να δείχνει πλήρη αδιαφορία προς τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και δεν μπαίνει σε διαδικασία ούτε να απαντήσει στη διοργανώτρια αρχή», σχολιάζει το Football League News.

Η Δημόσια Τηλεόραση και ο Κωνσταντίνος Ζούλας όχι μόνο δεν έχουν πληρώσει ακόμα το πριμ κατάταξης της περσινής σεζόν (1,2 εκατ. ευρώ), αλλά στις συζητήσεις που έχουν γίνει, προϋποθέτουν για την καταβολή του την υπογραφή νέου συμβολαίου με αισθητά (κατά 1 εκατ. ευρώ) μειωμένες αποδοχές (3,3 εκατ. για τις 30 ομάδες). Εννοείται ότι η SL2 δεν αποδέχεται τα παραπάνω και στις ΠΑΕ επικρατεί οργή για τη στάση της ΕΡΤ. Η τελευταία, μάλιστα, ακόμα δεν έχει απαντήσει στην τελευταία επιστολή της λίγκας.

«Στη διοργανώτρια αρχή δεν αποκλείουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτική στέγη, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν και παράλληλα να επιχειρηθεί επαφή με κυβερνητικά στελέχη για να ασκηθεί πίεση και να βρεθεί επιτέλους μία λύση» επισημαίνει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι ενημέρος για τις εξελίξεις είναι ο υπεύθυνος της αναδιάρθρωσης Λευτέρης Αυγενάκης, οι κινήσεις του οποίου δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί το περσινό πριμ κατάταξης μπορεί να σημαίνει και θετικά νέα για όσους έχουν λαμβάνει από την ΠΑΕ Ξάνθη, αφού το ποσό αυτό θα μπορέσει να δοθεί για αποπληρωμή ενός μέρους των χρεών που έχουν δημιουργηθεί.