Τα αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ολοκληρώθηκε η  διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά, με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία του συνόλου των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, με ευθύνη της πενταμελούς Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Από το νυν Πρυτανικό Συμβούλιο εξελέγησαν  οι Αντιπρυτάνεις Ευάγγελος Δρυμπέτας, Φώτιος Μάρης και Μαρία Μιχαλοπούλου.

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, ως εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, βάσει του αριθμού των ψήφων που έλαβαν, αναδείχτηκαν οι εξής:
1.    Φώτιος Μάρης, Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής
2.    Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
3.    Αλκιβιάδης Δερβιτσιώτης, Καθηγητής της Νομικής Σχολής
4.    Ευάγγελος Δρυμπέτας, Καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών
5.    Αλεξάνδρα Γιατρομανωλάκη, Καθηγήτρια της Σχολής Επιστημών Υγείας
6.    Γεώργιος Τσομής, Καθηγητής της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών

Εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι: 504

Ψήφισαν: 492

Τα αποτελέσματα, όπως αυτά εξήχθησαν από το σύστημα «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», έχουν ως ακολούθως:

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε, για πρώτη φορά υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας των Πανεπιστημίων,  το πρώτο μέρος της διαδικασίας ανάδειξης των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διαδικασία έγινε με καθολική ψηφοφορία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Επιθυμώ  και δημόσια να συγχαρώ τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που αναδείχτηκαν σήμερα μεταξύ των υποψηφίων Καθηγητριών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου μας, και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους.

Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Πρόεδρο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για την άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και το σύνολο των  Καθηγητριών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου που συμμετείχαν ενεργά στη δημοκρατική αυτή διαδικασία.»