Γ’ Εθνική: Μεταγραφή με άρωμα… Τσάμπιονς Λίγκ για τον ΠΟ Σουφλί 2018!

Μεταγραφική «βόμβα» πυροδότησε την Δευτέρα (31/10) ο ΠΟ Σουφλί 2018 καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση της Μαρίας Ξάνθη.

Πρόκειται για μια ποδοσφαιρίστρια που παρά την ηλικία της έχει μεγάλη εμπειρία. Η νεαρή παίκτρια κατάγεται από την περιοχή του Αλμυρού, έπαιξε στον Μαγνησιακό και συνέχισε στις Ελπίδες Καρδίτσας, με τις οποίες έφτασε να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι και διεθνής με εθνική κορασίδων.

Ο λόγος για τη Μαρία Ξάνθη, η οποία θα αποτελέσει μεγάλο όπλο για τις γαλανόλευκες ενόψει της νέας σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε η ομάδα μας, αποκτώντας την 20χρονη Μαρία Ξάνθη, με πλούσιο βιογραφικό.

Η Μαρία είναι γεννημένη το 2002, κατάγεται από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, είναι φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών από τις ακαδημίες του Άθλου Αλμυρού, ενώ στα 12 αγωνίστηκε με την ομάδα του Μαγνησιακού για δύο χρόνια στην Β’ Εθνική.

Στα 14 έκανε το μεγάλο βήμα στην Α’ Εθνική, παίρνοντας μεταγραφή στη δευτεραθλήτρια ομάδα της Ελπίδας Καρδίτσας. Με την ομάδα της Καρδίτσας είχε γεμάτες χρονιές και έφτασε να αγωνιστεί μέχρι τους ομίλους του Champions League.

Το 2019 αγωνίστηκε με την ομάδα του Βόλου 2004, όπου και ήταν ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της ομάδας του Βόλου στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Έχει αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες κορασίδων και νεανίδων, με τις οποίες είχε συμμετάσχει στον 9ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είχε καταφέρει μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της αποστολής να προκριθούν στην elite round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17.

Όμως ένας σημαντικός τραυματισμός άφησε την Μαρία εκτός αγωνιστικής δράσης, την στιγμή που είχε προτάσεις από πολύ μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.

Ευχόμαστε η ομάδα μας να είναι η αφετηρία για να φθάσει η Μαρία να αγωνίζεται ξανά στις μεγαλύτερες ομάδες της Χώρας μας, εκεί όπου αξίζει να αγωνίζεται.

Καλωσορίζουμε τη Μαρία στην ομάδα μας και της ευχόμαστε να έχει μια πολύ καλή χρονιά με τα χρώματα μας, χωρίς τραυματισμούς και με πολλές επιτυχίες.