Α2 Ανδρών: Πρεμιέρα με άνετο τρίποντο στα Γιάννενα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Η αυλαία της πρεμιέρας στην Α2 Ανδρών βόλεϊ έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής στο κλειστό γήπεδο του ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα, όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε άνετα με 0-3 σετ του Πανηπειρωτικού.

Οι Εβρίτες με μόνη εξαίρεση το τρίτο και τελευταίο σετ, είχαν τον έλεγχο του αγώνα καθ’όλη τη διάρκειά του. Συγκεκριμένα, στο πρώτο σετ είχαν τον έλεγχο αρχικά στο πρώτο «τσεκπόιντ» με το σκορ στο 3-8, κάτι που διατηρήθηκε και στη συνέχεια με 7-11, αλλά και 10-16. Ακολούθησε ένα καλό σερί από τους παίκτες του Εθνικού κι ανέβασαν τον πήχη του σκορ σχεδόν στο διπλάσιο, αφού προηγήθηκαν με 12-21, για να τελειώσει το πρώτο σετ με 12-25 με άλλο ένα καλό σερί των φιλοξενούμενων.

Στην αρχή του δεύτερου σετ οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, μέχρι και το 7-8 αρχικά και το 10-10 στη συνέχεια. Από εκεί κι έπειτα οι Θρακιώτες έκαναν και πάλι ένα καλό σερί και άνοιξαν τη διαφορά, φτάνοντας αρχικά στο 12-18 και εν συνεχεία στο 13-21. Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να κάνουν μια αντεπίθεση και έκαναν ένα καλό σερί (19-24), αλλά τελικά το σετ ολοκληρώθηκε με σκορ 20-25.

Το τρίτο σετ ήταν αυτό που είχε ενδεχομένως τη περισσότερη ένταση του αγώνα, αφού όχι μόνο είχε μερικούς εντυπωσιακούς πόντους, αλλά και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για αρκετή ώρα στο τέλος του. Στην αρχή του σετ ο Εθνικός μπήκε πολύ καλά (3-8), και έφτασε στο «νταμπλ σκορ» όταν έκανε το 8-16. Στη συνέχεια όμως, οι παίκτες του Πανηπειρωτικού άρχισαν την αντεπίθεσή τους και μείωσαν αρχικά σε 15-19 και εν συνεχεία σε 18-21. Συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν τη διαφορά στο πόντο (21-22), όμως από κει κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι είχαν το «κρύο αίμα» να πάρουν τους πόντους και το σετ (22-25), για να καθαρίσουν το ματς με 0-3 σετ.

Τα σετ: 0-3 (12-25, 20-25, 22-25)

Διαιτητές: Γκοργκολής, Τζελέτας

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ (Ζιώγος): Σαντζαρίδης, Τσιαμπλής, Πήλιος, Τάσης, Θώδης, Γεωργάκης, Μιχαλάς, Λαγός, Αποστόλου, Μητσόπουλος, Βελογιάννης, Βοζαΐτης, Βαγγέλης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδραβίζος): Ανδρεάδης, Γκοτσίδης, Καραπιπέρης, Καραβάτσης, Κεσκίνης, Καψαλιάρης, Μπουφίδης, Μπατιλής, Κοντοστάθης, Παπάζογλου, Δημητριάδης, Κωνσταντινίδης.