Παίζει τα ρέστα του ο Πανθρακικός για να πείσει στην εκπνοή να κλείσει την καριέρα του στους «πράσινους» ο Μάκης Μπαξεβανίδης

Ο Μάκης Μπαξεβανίδης μετά από μεγάλη καριέρα, κυρίως με την Ξάνθη και την τελευταία διετία με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δήλωσε πρόσφατα ότι πιθανότατα να ήρθε η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του, αφήνοντας πάντως ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για να μην συμβεί αυτό.

Το γεγονός αυτό κινητοποίησε τους ανθρώπους του Πανθρακικού, ώστε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της Κομοτηνής ο Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που είχε εκφράσει επιθυμία δημοσίως ότι θα ήθελε να συμβεί ο πατέρας του Μπαξεβανίδη – κάτι που γνωρίζουν στη διοίκηση του Πανθρακικού.

Σχεδόν 9 χρόνια πριν, Ιανουάριο του 2014, ο Πανθρακικός κέρδιζε μετά από μσχεδόν 35 ολόκληρα χρόνια την Ξάνθη σε Ελ Θράκικο και υπήρχε πρωτοφανές ξέσπασμα ενθουσιασμού στις κερκίδες του ΔΑΚ Κομοτηνης. Ενας Κομοτηναίος όμως ήταν στεναχωρημένος και ας ήταν παλιος αρχηγός της ομάδας του Πανθρακικού.

Ο λόγος για τον Τάκη Μπαξεβανίδη, αρχηγό στην τελευταία νίκη των Κομοτηναίων επί των Ξανθιωτών, που είχε παρακολούθησει εκείνο το ματς του 2014 έχοντας δίπλα του τον Τάκη Μπέρτο, τον αρχηγό της Ξάνθης στο προ 35ετίας παιχνίδι. Τα παιδιά τους έπαιζαν τότε στην Ξάνθη αλλά ο πρώτος δήλωνε τότε, μετά την επικράτηση του Πανθρακικού:

“Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα γιατί ήμουν με την ομάδα του γιού μου. Βέβαια πρέπει να διευκρινίσω ότι το μεγάλο όνειρο μου, είναι να φορέσει ο Δήμος τη φανέλα του Πανθρακικού. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Ουζουνίδη, τον ήθελε ο Πανιώνιος και η Ξάνθη, ενώ ο τότε προπονητής του Πανθρακικού, Κώστας Βασιλακάκης τον ήθελε δοκιμαστικά για ένα χρόνο. Γι αυτό και πήγε στην Ξάνθη”.

Κάπως έτσι ο Πανθρακικός έχασε τον Κομοτηναίο Μπαξεβανίδη και τον κέρδισε η Ξάνθη. Με την Ξάνθη πλέον να μην υφίσταται στον χάρτη και τον «Μπαξ» να έχει εκφραστεί δημόσια για το ενδεχόμενο να κρεμάσει (πρόωρα) τα παπούτσια του, στην Κομοτηνή άρχισαν να ελπίζουν ότι ίσως θα μπορούσαν στο τέλος αυτής της καριέρας να του προσφέρουν αυτό που είχε ως μεγάλη επιθυμία ο πατέρας του.

Κάπως έτσι άλλωστε ήρθε στην ομάδα του Πανθρακικού και ο επίσης Κομοτηναίος Θανάσης Ντίνας, καλός φίλος του Μπαξεβανίδη. Είναι δεδομένο ότι ο Μάκης Μπαξεβανίδης μπορει να προσφέρει πολλά σε μια ομάδα όπως ο Πανθρακικός. Και ειναι σίγουρο ότι και στον ίδιο θα άξιζε να ολοκληρώσει με πιο ορθολογικό τρόπο τη σπουδαία καριέρα του.

Ωστόσο η μεταγραφική περίοδος λήγει σε δυο 24ωρα και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για να μπορέσει έστω και στο παρα πέντε να εκπληρωθεί η επιθυμία του μπαμπά Μπαξεβανίδη…