Γ’ Εθνική: Κίνδυνος αφανισμού του Άρη Αβάτου αν βγάλει απόφαση εναντίον του το Διαιτητικό Δικαστήριο

Σοβαρός κίνδυνος αφανισμού του Άρη Αβάτου και των Αγροτικού Αστέρα και Θερμαϊκού Θέρμης υπάρχει, αν το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαιώσει τον Πανδραμαϊκό στο δεύτερο σκέλος της αίτησής του σε αυτό.

Ως γνωστόν, η ομάδα της Δράμας πέρα από την άνοδό της στην Super League 2 προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας και την τιμωρία των ομαδων του Αγροτικού Αστέρα, του Αρη Αβατου και του Θερμαϊκού Θέρμης που δεν είχαν αθλητική αναγνώριση κατά την περσινή σεζόν.

Ουσιαστικά ο πανδραμαϊκός ζητά να επικυρωθεί αυτός ως πρώτος της βαθμολογίας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάνε στις τελευταίες θέσεις οι ομάδες που δεν είχαν αθλητική αναγνώριση και σύμφωνα με την καταγγελία Πανδραμαϊκού (αλλα και την προηγούμενη απόφαση του Διαιτητικού) όφειλαν να μην λάβουν καν μέρος στο πρωτάθλημα.

Η ΕΕ της ΕΠΟ αρνήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο αλλά η προσφυγή του πανδραμαϊκού προσβάλει και την απόφαση μη υποβιβασμού καμίας ομάδας από τον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής. Υπενθυμίζεται ότι ο Πανδραμαϊκός δεν δηλώθηκε καν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής περιμένοντας αυτήν την απόφαση, αν και έληξε η προθεσμία δηλώσεων.

Αν ο Πανδραμαϊκός δικαιωθεί, θα ανέβει στην Super League 2. Ωστόσο υπάρχει και ο κίνδυνος να δικαιωθεί και στο δεύτερο σκελος της αίτησής του και να αποφασίσει το Διαιτητικό ότι κακώς έλαβαν μέρος στο περσινό πρωτάθλημα οι Αγροτικός Αστέρας, Αρης Αβατου, Θερμαϊκός Θέρμης και Εθνικός Σοχού – και άρα πρέπει να υποβιβαστούν.

Ο Σοχός δεν δηλώθηκε καν, αλλά αν έχουμε το χειρότερο σενάριο για τις άλλες τρεις ομάδες, θα δημιουργηθεί (με ξεκάθαρη ευθυνη της ΕΠΟ) ενα σοβαρό ζήτημα αφανισμού αυτών των τριών ομάδων. Γιατί αν αποφασίσει το Διαιτητικό ότι το Άβατο δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεν θα μπορεί ούτε να υποβιβαστεί στην ΕΠΣ Ξάνθης καθώς τα πρωταθλήματα αυτής έχουν ήδη αρχίσει.

Το ίδιο ισχύει και στην ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου θα κληθούν να παίξουν αν τυχόν υποβιβαστούν οι Αγροτικός Αστέρας και Θερμαϊκός Θέρμης. Συνεπώς, δεν ειναι υπερβολικό να ειπωθεί ότι τυχόν απόφαση του Διαιτητικού που θα δικαιώσει τον Πανδρμαϊκό στο δεύτερο σκέλος του αιτήματός του θα οδηγήσει ουσιαστικά σε διάλυση αυτές τις τρεις ομάδες (η τέταρτη έχει ήδη διαλυθεί).

Η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι το Διαιτητικό δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση, που θα είναι και παράλογη, όταν οι συγκεκριμένες ομάδες δεν κλήθηκαν καν από το Διαιτητικό για μια υπόθεση που τους αφορούσε. Αλλωστε στην προηγουμενη απόφασή του το Διαιτητικό είχε δηλώσει αναρμοδιότητα να καθορίσει το ίδιο τον βαθμολογικό πίνακα, απλά είχε ακυρώσει την προηγούμενη βαθμολογία και είχε επιστρέψει το θέμα για την διαμόρφωσή της στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Το κακό είναι ότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ουσιαστικά η ΕΠΟ εξακολουθεί ακόμα και τώρα να μην έχει επικυρώσει καμία βαθμολογία για τον περσινό 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής. Το γεγονός αυτό μπορεί και να το εκλάβουν ως παραβίαση της δικής τους απόφασης οι δικαστές και προσπάθεια να μην εφαρμοστούν όσα αποφάσισαν στις προηγούμενες προσφυγές Πανδραμαϊκού και ορφέα Ξάνθης. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας.