Η ΠΑΕ Ξάνθη διαλύθηκε ενώ η Σίντνεϊ Ολίμπικ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά αφού ο Μπιλ Πάπας έφυγε νωρίς και υπήρξε συμφωνία με τις τράπεζες

Η ΠΑΕ Ξάνθη οδηγήθηκε στην οικονομική ασφυξία και ουσιαστικά την διάλυση καθώς οι τράπεζες στην Αυστραλία ουσιαστικά πάγωσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου και μεγαλομετόχου Μπιλ Πάπας.

Δεν ίσχυσε ωστόσο το ίδιο με την έτερη ομάδα που είχε στην κατοχή του ο Μπιλ Πάπας, την Σίντνεϊ Ολίμπικ. Ο ομογενειακός σύλλογος της Αυστραλίας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και θα συνεχίσει να λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες ανακάλυψαν ότι αρκετά από τα χρήματα που φέρεται να απέκτησε παράνομα ο Πάπας κατευθύνθηκαν και σε αυτόν.

Για να μην υπάρξει πρόβλημα με τον σύλλογο, ο Μπιλ Πάπας παραιτήθηκε από οποιαδήποτε θέση κατείχε σε αυτόν αμέσως μόλις έγινε γνωστό το φερόμενο σκάνδαλο, ήδη από τις αρχές Ιουλίου του 2021, την ίδια μέρα που βγήκαν τα πρώτα δημοσιεύματα. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που έγινε με την περίπτωση της Ξάνθης.

Μάλιστα, στην Ξάνθη κάποιοι πανηγύριζαν που τον περασμένο Φεβρουάριο η ΕΕΑ είχε αναγνωρίσει ότι ο Μπιλ Πάπας είναι και παρα μένει ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης με τα μεχρι τότε διαθέσιμα στην Επιτροπή στοιχεία. Αντί η απόφαση αυτή να χτυπήσει καμπανάκι για να πωληθεί άμεσα η ομάδα, ουδέν τέτοιο έγινε με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σε αντίθεση λοιπόν με την Ξάνθη, ο Australian Financial Review αποκαλύπτει ότι ο ομογενειακός σύλλογος Σίντνεϊ Ολίμπικ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι ο Πάπας είχε πάρει δάνεια πάνω από τριών εκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο που τελούσε ως πρόεδρος της, τα οποία ποτέ δεν επέστρεψε.

Η νέα διοίκηση του συλλόγου που διαδέχθηκε τον Μπιλ Πάπας ήρθε σε συμφωνία με τους εκκαθαριστές της εταιρείας McGrathNicol, διασφαλίζοντας την μελλοντική λειτουργία της ομάδας. Στην Ξάνθη αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ νέα διοίκηση για να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο, αφού ουδέποτε επιδιώχθηκε κάτι τέτοιο.

Ο Μπιλ Πάπας παρέμεινε, οι φίλαθλοι επαναπαύθηκαν αντί να απαιτήσουν την άμεση αλλαγή διοικησης και ιδιοκτησίας, όσοι χτυπούσαν καμπανάκια (σαν το ThrakiSportS) βαφτίονταν εχθροί της ομάδας και όταν ήρθε το πάγωμα από την Αρχή για το Ξέπλυμμα Χρήματος, απλά όλοι «έπεσαν από τα σύννεφα»…