Σε πορεία διαμαρτυρίας προέβησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου

Σήμερα μαθητές, γονείς και κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σουφλίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Η αφορμή δόθηκε από την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου περί συγχώνευσης των τριών τμημάτων της Γ’ Τάξης σε δύο, τα οποία θα αποτελούνται πια από 27 μαθητές το καθένα. Η πορεία κατέληξε ενώπιον του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Σουφλίου όπου εκφράστηκε η άποψη των μαθητών και παραδόθηκε στον αντιδήμαρχο το παρακάτω «Δελτίο Τύπου»:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Των μαθητών του Γυμνασίου Σουφλίου

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίστηκε από την Διευθύντρια της ΔΙΔΕ Έβρου η σύμπτυξη των τμημάτων της Γ τάξης Γυμνασίου από 3 σε 2.

Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους διότι :

1. Χωρίς να αλλάξουν τα δεδομένα στον αριθμό μαθητών και αφού έχουν πληρωθεί σχεδόν όλα τα κενά εκπαιδευτικών , το πρόγραμμα μαθημάτων μας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη , και χωρίς να υπάρχει ούτε μία αιτιολογία για την σύμπτυξη των τμημάτων , καλούμαστε εκ νέου να συμμετάσχουμε σε πολυπληθή τμήματα.

2. Οποιαδήποτε αποδυνάμωση στης σχολικής μας μονάδας σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης μας.

3. Αλλαγές όπως αυτές της απόφασης δεν μπορούν να πραγματοποιούνται αιφνίδια και να διαταράσσουν τον ρυθμό και την πρόοδο κάθε τμήματος.

4. Ήδη το σχολείο μας παρουσιάζει μεγάλη ανομοιογένεια στο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών λόγω ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές και θρησκευτικές κοινότητες γεγονός που από μόνο του απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια τόσο από εμάς τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

5. Μετά από δύο χρόνια πρωτόγνωρης κατάστασης λόγω covid και ελλιπούς ή και ανύπαρκτης εκπαίδευσης , ευελπιστούσαμε στην επιστροφή μας σε ένα σχολείο πλήρως λειτουργικό.

Απαιτούμε ,

από την κυρία Πλακωτή διευθύντρια της ΔΙΔΕ Έβρου να ανακαλέσει την απόφαση της , για την σύμπτυξη των τμημάτων της σχολικής μας μονάδας

Καλούμε ,

Την διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς μας , τον Δήμο Σουφλίου , την περιφέρεια, τους τοπικούς φορείς ,τους βουλευτές και όλους τους συμπολίτες να συμπαρασταθούν στο αίτημα μας για την μη σύμπτυξη των εκπαιδευτικών τμημάτων