Προχωρά ο Χατζημεστής στη μετονομασία του Ορφέα: «Δεν θα ‘χουμε σχέση με ΑΟΞ, άλλος ο Δημόκριτος σε εμας, στο Skoda δεν αντιδρούσε κανείς»

«Οταν η ομάδα μετονομαζόταν σε Skoda Ξάνθη, όλοι σήκωναν σημαίες με το Skoda, κανείς δεν αναφερόταν σε ΑΟΞ. Τότε όμως όλοι αυτοί που αντιδρούν σήμερα, δεν αντιδρούσαν, δεν τους πείραζε, δεν τους ενοχλούσε».

Αυτό επισήμανε ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης και πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΞ κατα την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σαλέ της Ξάνθης, σηκώνοντας κάποια στιγμή μια μεγάλη πράσιν σημαία της Skoda Ξάνθη.

Ο Χατζημεστής εμφανίστηκε όχι απλά πρόθυμος αλλά απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσει στη μετονομασία του Ορφέα σε ΓΣ Ξάνθη, «για να ακούγεται η πόλη μας», όπως ο ίδιος υποστήριξε. Δίπλα του είχε τον δικηγόρο Δημήτρη Μπρατίδη, ο οποίος λέγεται ότι είχε αναλάβει από πλευράς Ερασιτέχνη ΑΟΞ να εξετάσει τα δεδομένα και φαίνεται ότι το ίδιο πράττει για λογαριασμό και του Ορφέα Ξάνθης και του Συλλόγου Παλαιμάχων.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι με τη μετονομασία του Ορφέα Ξάνθης δεν θα δημιουργηθεί διάδοχη κατάσταση στον ΑΟΞ και δεν θα κληρονομηθούν τα χρέη της ομάδας, ενώ σε σχέση με το σήμα του Δημόκριτου που έχει προαναγγελθεί ότι θα χρησιμοποιήσει ο σύλλογος, διευκρινίστηκε ότι δεν θα έχει σχέση με το ιστορικό έμβλημα που χρησιμοποιούσε ο ΑΟΞ αλλά διαφορετικό, όπως συμβαίνει και με άλλους συλλόγους που αξιοποιούν ως έμβλημα τον Δημόκριτον τον Αβδιρίτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες φίλαθλοι, κυρίως μεγαλυτέρων ηλικιών, ενώ από πλευράς Δήμου Ξάνθης έδωσε το παρών ο αναπληρωτής δημάρχου και παλαίμαχος του ΑΟΞ Μανώλης Φανουράκης, που προσπάθησε να φανεί ενωτικός και διευκρίνισε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα στηρίξει στο μέτρο του δυνατού όλες τις προσπάθειες. Από την πλευρά της ΕΠΣ Ξάνθης έδωσε το παρών ο πρώτος αντιπρόεδρος Γιώργος Τριάντης.

Ο Μπάμπης Χατζημεστής κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να γραφτούν μέλη στον Ορφέα που άμεσα θα μετονομαστεί σε ΓΣ Ξάνθη, ώστε με βάση τον αθλητικό νόμο σε έναν χρόνο απο τώρα να αποκτήσουν και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στον σύλλογο, ενώ σε τυχόν χρηματοδότες και χορηγούς, τους κάλεσε να πράξουν άμεσα ό,τι σκοπεύουν για τον σύλλογο καθώς η ομάδα ανάλογα με τις συνεισφορές τους θα μπορέσει ενδεχομένως να προχωρήσει σε μεταγραφικές ενισχύσεις ως το τέλος του μήνα.

Για ακόμα μια φορά τονίστηκε ότι ο ΓΣ Ξάνθη δεν θα αποτελεί ευθέως διάδοχη κατάσταση του ΑΟΞ, ενώ σε σχέση με τον Ερασιτέχνη ΑΟΞ ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα υποστήριξε πως κινήθηκε ήδη από την άνοιξη για να βρεθεί λύση, την ώρα που οι περισσότεροι είχαν επαναπαφθεί και δεν ασχολούνταν με το θέμα, ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί σε μερίδα των XanthiFans που αμφισβητεί τις προθέσεις του λέγοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει έγκαιρα κινήσεις βάζοντας χρήματα από την τσέπη του, σε αντίθεση με τους «ασκούντες κριτική από το πληκτρολόγιο».