Ο Άλεξ Ταξιλδάρης αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Έπειτα από την 7η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΠΕ αποφασίστηκε αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 να είναι ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Πρόεδρος του Συλλόγου ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και φίλων “Περπατώ” Νομού Ροδόπης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

“Νιώθω πραγματικά ευεργετημένος από την εμπλοκή μου στο πάραολυμπιακό κίνημα από την πρώτη στιγμή έως και το κλείσιμο της αθλητικής μου καριέρας  μετά από 10 χρόνια. Κάνοντας απλά όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που πραγματικά αγαπούσα, να αθλούμαι  δηλαδή και να προπονούμαι, κέρδισα πολύτιμα αγαθά για τη ζωή μου,  Αναγνωρισιμότητα, χρήματα, αλλά πάνω απ’ όλα αγαπημένους φίλους και φυσικά ψυχοσωματική  ευεξία στην καθημερινότητά μου. Νιώθω λοιπόν υποχρέωση όλη αυτή την θετική ενέργεια που εγώ προσκόμισα από τον χώρο, να την επιστρέψω με κάθε τρόπο στο χώρο και μέσα από αυτήν την απόφαση της ολομέλειας γίνεται με το πιο τιμητικό τρόπο που θα μπορούσα να φανταστώ”, δήλωσε ο Κομοτηναίος πρώην πρωταθλητής και νυν παράγοντας.

Οι προσδοκίες για τη συμμετοχή της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 είναι πολύ μεγάλες όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά. “Η απόφαση για τον αρχηγο της ελληνικής  Παραολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι πάρθηκε μαζί με μία σειρά κι άλλων αποφάσεων που θέλουμε να στηρίξουν την συμμετοχή μας στους επόμενους Παρολυμπιακούς αγώνες από πολύ νωρίς ούτως ώστε να έχουμε πρώτα απ’ όλα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετοχών  σε όσο περισσότερα αθλήματα γίνεται αλλά και η ομάδα να φτάσει στο Παρίσι και να πάρει μέρος στους αγώνες όσο πιο σωστά  οργανωμένη μπορεί να γίνει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής συμμετέχουν τόσοι  πρώην αθλητές σε εκτελεστικές θέσεις μαζί με πολύ έμπειρα στελέχη που αγαπούν το χώρο και πιστεύω αυτός ο συνδυασμός θα μπορέσει να υποστηρίξει τους αθλητές μας στο μέγιστο βαθμό.”

Ο Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως αρχηγός αποστολής και  κατά τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.  “Ήταν μία μοναδική εμπειρία και από πλευράς γνώσεων για μένα προσωπικά πάνω σε οργανωτικά θέματα των αγώνων αλλά και συναισθημάτων διότι παρόλο τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες υπήρχε άρτια συνοχή στην ομάδα και λειτούργησαν όλα και στα δύσκολα και στα εύκολα όπως ακριβώς έπρεπε. Αυτή μου την γνώση θα την χρησιμοποιήσω μαζί με τους συνεργάτες μου για την οργάνωση της πολύ μεγαλύτερης αποστολής στο Παρίσι.”

Ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης είχε τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά όλη την αγωνία των αθλητών, το πάθος τους για τη νίκη και τον κόπο για να ανεβάσουν τη χώρα μας στο βάθρο των νικητών. “Η δουλειά του αρχηγού της αποστολής είναι να οργανώνει όλη την ομάδα, τους τεχνικούς συμβούλους τους προπονητές το ιατρικό team προκειμένου να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν ανά πάσα ώρα και να καθιστούν την συμμετοχή των αθλητών ιδανική σε όλα τα επίπεδα, όπως της προπόνησης της ξεκούρασης του φαγητού αλλά πάνω απ’ όλα της αγωνιστικής συμμετοχής! Οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι υπόλοιποι είμαστε οι κομπάρσοι και το επιτελείο που τους συνοδεύει.”