Συγκινεί ο Πέτρος Μάνταλος: «Σκεφτόμουν αν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, δεν έχω ξανανιώσει έτσι στη ζωή μου» (+video)

Συνεντεύξεις στο επίσημο κανάλι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Youtube έδωσαν οι Πέτρος Μάνταλος, Δημήτρης Κουρμπέλης και Παντελής Χατζηδιάκος και μίλησαν για τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαν.

Ο Πέτρος Μάνταλος στις δύο ρήξεις πρόσθιων χιαστών, από μία σε κάθε γόνατο (11/3/2015 στο αριστερό και 176 μέρες εκτός αγώνων και 29/10/2017 στο αριστερό και 174 μέρες εκτός).

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στις 12/12/2020 για το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για 425 μέρες.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος στη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη στο αριστερό του γόνατο, στις 28/10/2019 η οποία τον άφησε εκτός για 278 μέρες.

Μεταξύ άλλων, οι τρεις διεθνείς είπαν:

Μάνταλος: «Σκεφτόμουν αν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο»

«Την πρώτη φορά δεν ήξερα τι έγινε, τη δεύτερη φορά με το που το έπαθα ήξερα τι ακριβώς είχε πάθει το πόδι μου. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι στη ζωή μου.

Την πρώτη φορά που δεν ήξερα τι είναι να κόψεις τον χιαστό, η πρώτη ερώτηση στον γιατρό ήταν «οκ, σε πόσο καιρό θα ξαναπαίξω». Όταν μου είπε «έξι μήνες…». Στο δεύτερο σκεφτόμουν πάρα πολύ πως θα είμαι όταν γυρίσω. Σκεφτόμουνα πολλά στο μυαλό μου, μέχρι αν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο

Στο σπίτι μου την πρώτη φορά έκλαψα αρκετά. Ειδικά εκείνο τον καιρό μισούσα να είμαι μόνος».

Κουρμπέλης: «Με ταρακούνησε…»

«Τα είχα καλά με το μυαλό μου, υπέφερα έπρεπε να γίνει αυτό, έπρεπε να σταματήσω. Στην αρχή το διάστημα που μου είχαν πει ότι θα μείνω έξω, ήταν κατά πολύ μικρότερο από το διάστημα που έμεινα. Όσο περνούμε ο καιρός αυτό με ταλαιπωρούσε περισσότερο, ειδικά στο μυαλό γιατί περνούσε ο καιρός και έβλεπα ότι αυτό μένει εκεί. Πήγα παντού για 2η γνώμη. Όταν συνεχίζεις να πονάς μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, είναι πολλά που ταλανίζουν στο μυαλό σου. Με ταρακούνησε πολύ κι εγώ δεν ήμουν έτσι. Έκλαψα από συγκίνηση όταν γύρισα και έπαιξα, στην Καρδίτσα στο Κύπελλο, στη συνέντευξη μετά τον αγώνα».

Χατζηδιάκος «Όταν έκανα μαγνητική, έβαλα τα κλάματα»

«Στα αποδυτήρια οι γιατροί και ο προπονητής δεν ήθελαν να μου πουν ακριβώς το νομίζουν ότι έχω. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Μετά το χειρουργείο ήταν η πιο δύσκολη στιγμή εκεί τότε καταλαβαίνεις ότι είναι πραγματικότητα. Συνειδητοποίησα ότι θα περάσουν πολλές δύσκολες μέρες. Για κάποιους μήνες δεν νιώθεις ποδοσφαιριστής. Μετά από 2-3 μέρες όταν έκανα μαγνητική έβαλα τα κλάματα».