Μουντιάλ 2022: Ανησυχία για την εξαφάνιση φιλάθλου που πήγαινε με τα πόδια στο Κατάρ περνώντας και από την Θράκη μας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξαφάνιση του Ισπανού φιλάθλου, Σαντιάγκο Σάντσες, ο οποίος ξεκίνησε από τη Μαδρίτη με σκοπό να φτάσει περπατώντας στο Κατάρ, τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (20/11-18/12).

Πρόκειται για μία απόσταση 11.000 χιλιομέτρων που εκτείνεται από 15 χώρες, περνώντας και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Θράκη μας.

Ξεκίνησε από το Σαν Σεμπαστιάν ντε λος Ρέγιες (σ.σ: Δήμος στη Μαδρίτη) τον περασμένο Ιανουάριο, διασχίζοντας τη Γαλλία μέσω Περπινιάν και Μονακό για να φτάσει στην Ιταλία μέσω των συνόρων που είναι κοντά στη Γένοβα.

Από την Αλβανία έφτασε στην Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν. Με δεδομένο ότι πηγαίνει περπατώντας, γίνεται αντιληπτό ότι διέσχισε την Θράκη μας και πέρασε στην γειτονική χώρα μέσω της γέφυρας των Κηπων στον Εβρο.

Χρειαζόταν να πάρει μόνο ένα πλοίο για να διασχίσει τον Περσικό Κόλπο και να φτάσει στο Κατάρ. Όμως, από τις 2 Οκτωβρίου η οικογένεια και οι φίλοι του δεν έχουν νέα του.

Η τελευταία επικοινωνία έγινε με ένα φίλο του, τον Σάντσες Κογκεδόρ, όπου ανέφερε την τοποθεσία που βρισκόταν, στα σύνορα του Ιρανικού Κουρδιστάν, μόλις 5 χιλιόμετρα από το Ιράν, γράφοντας σε μήνυμά του «όλα καλά».

«Τελευταία πόλη στο βόρειο Ιράκ, ένα βουνό με χωρίζει για να φτάσω στο Ιράν, την επόμενη χώρα πριν φτάσω στο Κατάρ» ήταν το τελευταίο μήνυμά του στον λογαριασμό του στο instagram. Έκτοτε δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής, με την είδηση να κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου.