Κύπελλο Ελλάδος: Αποκλεισμός στην Καλλιθέα με βασικούς Ορφανίδη και Φασίδη για τη Βέροια του Κώστα Ανυφαντάκη

Η Καλλιθέα επικράτησε με 1-0 της Βέροιας χάρη σε γκολ του Σαντάνα και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Καλλιθέα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος του αγώνα και ήταν καλύτερη στο γήπεδο. Πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Μουνιέ, η… αιχμή του δόρατος της ομάδας, που έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες. Το γκολ για την ομάδα της Αττικής ήρθε τελικά στο 44ο λεπτό, όταν ο Σαντάνα σούταρε έξω από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος έπεσε και προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως εκείνη πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η Βέροια βελτίωσε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και βγήκε να διεκδικήσει την ισοφάριση. Στο 59ο λεπτό τα κατάφερε, αφού ο Μπουκουβάλας σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ σε μία φάση που σήκωσε έντοντες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενουμένους. Όσο περνούσε η ώρα η Βέροια αναγκαζόταν να γίνει πιο επιθετική, με την Καλλιθέα να βρίσκει χώρους για αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρει βρει το τέρμα που θα τελειώσει το ματς.

Η «βασίλισσα του βορρά» έχασε μία τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο 92ο λεπτό, όταν ο Μπελεβώνης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από ωραία συνεργασία των Μπουόλι και Φασίδη. Κάπως έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση και να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.