Ενας μήνας από την επιστολή απόσυρσης της ΠΑΕ Ξάνθη από την Super League 2 – Οι κινήσεις των δικηγόρων και η απαξίωση

Απόλυτη νηνεμία και… απαξίωση επικρατεί στις τάξεις της ΠΑΕ Ξάνθη, έναν ακριβώς μήνα από την επίσημη ανακοίνωση απόσυρσης της ομάδας από το πρωταθλημα της Super League 2.

Παρόλο που θεωρητικά ευνοούσε την ομάδα η καθυστέρηση στην έναρξη τόσο αυτού του πρωταθλήματος όσο και της Γ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων, ώστε να προλάβει να οργανωθει μια κατάταση και να μην σβήσει η ομάδα, όλα δείχνουν ότι εξαιτίας των πολλών λάθος ενεργειών που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες η ομάδα του ΑΟΞ εξαφανιζεται ολοκληρωτικα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη την τρέχουσα σεζόν.

Ακριβως έναν μηνα μετά από εκείνη την ανακοινωση, ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ παραμένει άφωνος και ουσιαστικά ανενεργός με το σωματείο να είναι άγνωστο από πότε έχει να κάνει εκλογές και τι αναφέρεται στα βιβλία του, ώστε να μπορέσει να προκύψει ενδεχομένως μια νέα διοίκηση. Από την ΠΑΕ ο ιδιοκτήτης Μπιλ Πάπας έκανε μια μυστική εμφάνιση στην Ξάνθη, συνάντησε τετατέτ του εργαζομένους και υποσχέθηκε απολύσεις και αποζημιώσεις, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακόμα και με αβεβαιο το πότε θα συμβεί αυτό.

Οι παίκτες πλέον έχουν όλοι μα όλοι αποδεσμευθεί, είτε μιλάμε για τους επαγγελματίες που προσέφυγαν στην Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών και κατοχύρωσαν χρέη που θα τους αποδοθούν αν τυχόν η ομάδα ξανανέβει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, είτε για τους ερασιτέχνες των ακαδημιών που πήραν τις ελευθέρας τους. Οι εγκαταστάσεις μαραζώνουν πλέον, με το φορτηγο που έκανε την εμφάνισή του την περασμένη εβδομάδα να προκαλεί αίσθηση για τα όσα πήρε και από για ποιανού λογαριασμό τα πήρε.

Το φιλόδοξο σχέδιο του Μπάμπη Χατζημεστή να δανείσει ουσιαστικά το ΑΦΜ του Ορφέα στον ΑΟΞ για να συνεχίσει με το όνομα Ξάνθη στη Γ’ Εθνική δεν προχώρησε μετά την έντονη αντίδραση των XanthiFans, οι οποίοι μάζεψαν πάνω από 700 υπογραφές για να εγγραφούν στον Ερασιτέχνη αλλά ακόμα σε αυτόν νέα μέλη δεν έχουν γραφτεί και είναι αγνωστο αν και πότε θα συμβεί αυτό, ώστε μετά από κάποιο διάστημα αυτα τα νέα μέλη να μπορέσουν να αποκτήσουν και δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Το θέμα διερρευνά ο δικηγόρος Κωνταντίνος Ψωμάς, γιος της παλιάς δόξας του ΑΟΞ Σάκη, ο οποίος και φέρεται ως εμπνευστής της σκέψης να εγγραφουν στον Ερασιτέχνη όσο το δυνατόν περισσότερα νέα μέλη, τα οποία προφανως εφόσον συμβεί αυτό θα έχουν λόγο και στα τεκταινόμενα του Ερασιτέχνη ΑΟΞ, που υπενθυμίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης του ιστορικού γηπέδου του ΑΟΞ. Ωστόσο και από την πλευρά του Ερασιτέχνη λέγεται ότι δόθηκε εντολή στον επίσης δικηγόρο και επίσης ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στο παρελθόν Δημήτρη Μπρατίδη να διερευνηθεί τι λύσεις μπορεί να υπάρχουν με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι έναν μήνα μετά την επίσημη ανακοινωση της ΠΑΕ Ξάνθη για το τέλος της από την SL2 και κατα συνέπεια για το τέλος της ως ΠΑΕ, αφου θα πρέπει να διαλυθει σαν ανωνυμη εταιρεία και να τεθεί σε εκκαθάριση βάσει νόμου, έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα που να δειχνουν ότι πράγματι υπάρχει μια προοπτική στο όραμα του ΑΟΞ. Το χειρότερο είναι ότι ελάχιστοι δειχνουν να ενδιαφέρονται για να μην σβήσει μαζί με την ΠΑΕ και συνολικά η ιστορία του ΑΟΞ.

Η φετινή χρονιά δείχνει ήδη χαμένη και πλέον το ερώτημα είναι αν με τις ενέργειες που θα γίνουν θα υπάρξει προοπτική για την επόμενη σεζόν, με τον κίνδυνο του εμφυλίου να ελλοχεύει ανάμεσα σε εκείνους που επιθυμούν την συνέχιση του ΑΟΞ μέσω του Ερασιτέχνη με όποιο κόστος και εκεινους που υποστηρίζουν ότι «ο ΑΟΞ πέθανε» και προκρίνουν να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη μιας άλλης ομάδας της Ξάνθης, πρακτικά του Ορφέα, που ήδη έχει προαναγγείλει σε σύντομι χρονικό διάστημα τη μετονομασία του ώστε να προσπαθήσει να αγκαλιάσει όλες τις τάξεις των ξανθιωτών οπαδών…