Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Θράκης για έναρξη των τοπικών προδικάζει την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ στην οποία είναι μέλος ο πρόεδρός της

Η ΕΠΣ Θράκης με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τα σωματεία ότι ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα τόσο στην Α’ όσο και στην Β’ Κατηγορία.

Η ειδηση κατεγράφη από το ThrakiSportS το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και εκδόθηκε η ανακοινωση αλλά έχει και άλλες σημαντικές προεκτάσεις.

Ως γνωστόν τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, η οποία μάλιστα έχει απειλείσει όσες ΕΠΣ δεν τηρήσουν την απόφαση να διαγράφονται, να γίνεται για την ακρίβεια αναστολή της ιδιότητας μέλους.

Η απόφαση τη ΓΣ της ΕΠΟ μπορεί να ανατραπεί μόνο με νεώτερη απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ εφόσον έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των σωματείων, πάντα με βάση την απόφαση της ΓΣ.

Η ΕΕ της ΕΠΟ καλείται να λάβει σχετική απόφαση την Πέμπτη και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, η Ενωση του οποίου προανήγγειλε έναρξη πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο.

Να πηγαίνει ο Μάνος Γαβριηλίδης κόντρα σε μια απόφαση που και ο ίδιος έλαβε, δεν υπάρχει περίπτωση. Άρα όλοι εκτιμούν ότι κάτι παραπάνω ξέρει για τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί ενόψει της συνεδρίασης της ΕΕ της ΕΠΟ την Πέμπτη.

Ειναι προφανές ότι έχει την εκτίμηση, ίσως και βεβαιότητα, ότι η ΕΕ θα αποφασίσει επανέναρξη. Αλλιώς δεν θα έβγαζε τέτοια ανακοινωση με τοσο κατηγορηματική ενημέρωση προς τα σωματεία, χωρίς να λαμβάνει την παραμικρή επιφύλαξη.

Ετσι κι αλλιώς βεβαια υπέρ της επανέναρξης τάσσονται οι περισσότερες ΕΠΣ αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος. Ολοι έχουν αναγνωρίσει πλέον (και ας μην το λένε) οτι ηταν λάθος η απόφαση για διακοπή, καθώς εν τέλει τιμώρησε τα ίδια τα σωματεία.

Και κακά τα ψέματα, νικητής στην όλη αυτή κόντρα με τον Αυγενάκη δείχνει τελικά να βγαίνει ο Αυγενάκης, ειδικά εφόσον ανακρούσει πρύμναν η ΕΠΟ και επιτρέψει την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όπως δείχνει στην πράξη να οδηγείται.

Το Μητρώο εστω και μετά από πολλές αναβολές όλα δείχνουν οτι θα ισχύσει από το τέλος του μήνα και οι ποινές στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί σε αυτό επίσης διατηρούνται. Κοινως, δεν κερδήθηκε τίποτα από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Αλλά οι ομάδες ακόμα δεν έχουν πατήσει χορτάρι και ας πιάσαμε μέσα Οκτώβρη. Και αυτό όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν πλέον ότι ήταν λάθος, με εξαίρεση κάποιους σκληρούς εντός της ΕΠΟ που εξακολουθούν να έχουν θέμα, αλλά δείχνουν πλέον να αποτελούν την μειοψηφία.