Απειλεί με συμμετοχή στο πρωτάθλημα Τουρκίας ο Ορφέας Σοφικού: «Θα ξεκινήσουμε επίσημες συζητήσεις με την πρεσβεία της Αδριανούπολης»

Η διοίκηση του Ορφέα Σοφικού (ομάδα της ΕΠΣ Έβρου) εξέφρασε την αγανάκτηση της για την κατάσταση που επικρατεί με την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, μιλώντας ακόμη και για έδρες στη γειτονική Τουρκία, όπως αντίστοιχα είχαν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα και ομάδες της ΕΠΣ Δωδεκανήσων.

Στην ανακοίνωση εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τα τεκταινόμενα τονίζοντας πως αν δεν βρεθεί σύντομα λύση, θα αποταθεί στην πρεσβεία της Αδριανούπολης (προφανώς εννοεί το ελληνικό προξενείο για βοήθεια, αφού πρεσβεία υπάρχει στην Αγκυρα) για συμμετάσχει σε πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ορφέα Σοφικού αναφέρει:

Παρακολουθώντας και τα σημερινά τεκταινόμενα σχετικά με την πολυσυζητημένη έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, είδαμε ότι και στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ λευκός καπνός δε βγήκε αντίθετα ορίστηκε νέα μέρα για να παρθεί η απόφαση για το μέλλον τόσων χιλιάδων σωματείων της χώρας μας.

Με την υπομονή να εξαντλείται επομένως από τους παράγοντές μας μέχρι τους προπονητές και τους παίκτες μας, ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας πως θα περιμένουμε μέχρι και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου για να δούμε κάποιο φως στο τούνελ.

Στη συνέχεια θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ξεκινώντας επίσημες συζητήσεις με τη βοήθεια της πρεσβείας στην Ανδριανούπολη προκειμένου να λάβουμε μέρος σε κάποιο τοπικό κοντινό πρωτάθλημα της γείτονα χώρας όπου απέχει μόλις 37 χιλιόμετρα από την έδρα μας.

Μπορεί, ειδικά τη δεδομένη χρονική περίοδο, οι διπλωματικές σχέσεις να βρίσκονται στα άκρα λόγω των συνεχόμενων απαράδεκτων προκλήσεων τους, μπορεί η πολιτική που εφαρμόζουν στο μεταναστευτικό να είναι καθαρά υπέρ των διακινητών βοηθώντας ουσιαστικά σε ένα ατελείωτο εμπόριο ανθρωπίνων ψυχών με τις Ελληνικές Αρχές να κάνουν καθημερινή κατάθεση ψυχής για τη σωτηρία τόσων παράνομων μεταναστών, ωστόσο ως γνωστών ο αθλητισμός ενώνει και δένει έθνη, πολιτισμούς, πατρίδες και ανθρώπους κι εμείς με γειτονικά ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Όλοι μας προσκυνούμε στη στρογγυλή θεά. Γι αυτήν ματώνουμε εργατικά και κυρίως χρηματικά από αρχές Ιούνη, με τους υπεύθυνους όπως βλέπουμε να αδιαφορούν παντελώς, μη δίνοντας καμία απολύτως σημασία στους κόπους τόσων ανθρώπων.

Κύριοι της Κυβέρνησης, των Υπουργείων και της ΕΠΟ, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη ποιος φέρνει την πραγματική ευθύνη αυτής της απραξίας σας, αφήνοντας τόσα σωματεία στο έλεος αυτής της αναμονής ωστόσο ξέρουμε ότι όλοι εσείς εκεί θα χρεωθείτε την εξόντωση πολλών σωματείων λόγω των δυσβάστακτων εξόδων χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν οι επίσημες υποχρεώσεις τους.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ χωρίς να παίζουμε…

Υ.Γ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.