Το επεισόδιο με τον αιμόφυρτο Κασναφέρη στο ακριβώς προηγούμενο δευτεριάτικο επίσημο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στι 8.00 το βράδυ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Είναι η πρώτη φορα που ντέρμπι μεταξυ των δυο ομάδων διεξάγεται ημέρα Δευτέρα σε αυτόν τον αιώνα. Η αμέσως προηγούμενη φορά ήταν το… 2000 (έτος που τυπικά ανήκει στον προηγουμενο αιωνα).

Συγκεκριμενα, στις 27 Νοεμβρίου 2000 είχε διεξαχθεί το ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τούμπα με 4-2, αλλά ο λόγος που έμεινε εκείνο το ματς στην ιστορία ήταν επειδή στιγματίστηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δραμινού Γ.Χ. Γεωργιάδη από τον Τζόρτζεβιτς στο 10′ και του Εβρίτη Δημήτρη Ναλιτζή από τον Αμανατίδη στο 14′, ενώ στο 39′ ο Γ.Χ. ζήτησε νέο πέναλτι και δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο από τον διαιτητή Γιώργο Κασναφέρη, που αρκετά χρόνια μετά έγινε τιμ μάνατζερ και έφτασε να γίνει μέχρι και αντιπρόεδρος στην Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για κάποιες περιπτώσεις οφσάιντ και το ματς ολοκληρώθηκε μέσα σε χάος. Ο διαιτητής Κασναφέρης τραυματίστηκε και αποχώρησε αιμόφυρτος, ενώ η προτομή του (Θρακιώτη στην καταγωγή) Γιώργου Κούδα καταστράφηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Στο γήπεδο ήταν και οπαδοί του Ολυμπιακού, με την αγριότητα να είναι μεγάλη στο παιχνίδι αυτό.