Super League: Ο Γιώργος Αθανασιάδης ως πρώτος γκολκίπερ στην ΑΕΚ έστειλε… μήνυμα σε Στάνκοβιτς και Αλμέιδα

Αγχώθηκε, πιέστηκε, αλλά έκανε τη δουλειά της. Η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας το 6ο τρίποντο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι παίκτες του «Πελάδο» σπατάλησαν πολλές και τεράστιες ευκαιρίες, με τον Νορντιν Αμραμπατ τελικά να λυτρώνει τον Δικέφαλο στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, για να φτάσουμε μέχρι εκείνο το σημείο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης που έστειλε το κατάλληλο μήνυμα σε πάσα κατεύθυνση.

Κόντρα στον Ατρόμητο ο Γιώργος Αθανασιάδης έδειξε πως είναι έτοιμος για τον «άσο» της ΑΕΚ. Ο Έλληνας γκολκίπερ φώναξε παρών οπότε χρειάστηκε, κρατώντας το μηδέν στην κιτρινόμαυρη εστία του. Ο νεαρός γκολκίπερ κατέβασε… ρολά σε αρκετές περιπτώσεις, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει δικά του τα γάντια του βασικού άσου του Δικεφάλου.

Κιάρτασον, Ερλινγκμαρκ και Κλωναρίδης δοκίμασαν τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα του 29χρονου τερματοφύλακα, που είχε την κατάλληλη απάντηση σε κάθε περίσταση. Ο Αθανασιάδης έδειξε και κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων πως συνεχίζει με… σπασμένα φρένα από την περσινή εντυπωσιακή χρόνια.

Το πέρασμα από την Μολδαβία μόνο καλό έκανε στον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας λατρεύτηκε σαν… Θεός στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Ήταν μια ονειρική χρονιά για τον Θεσσαλονικιό γκολκίπερ που ολοκληρώθηκε με δύο κούπες.

Πρωτάθλημα και Κύπελλο κατέληξαν στη Σέριφ, με τη συμβολή του 29χρονου να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική. Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, κατέγραψε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας και 22 clean sheets. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις πολύ καλές εμφανίσεις του στους ομίλους του Champions League κόντρα στα μεγαθήρια. Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαχτάρ τα βρήκαν σκούρα με τον νεαρό, που αποτέλεσε talk of the town στη Μολδαβία.

Αυτά είδαν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να δέσουν μέχρι και το 2025 τον νεαρό τερματοφύλακα. Λογικό λοιπον πλέον ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικου να… πονοκεφαλιάζει ευχάριστα τον Ματίας Αλμέιδα. Μόνο καλό κάνει στην ΑΕΚ να διαθέτει δύο καλούς και έτοιμους τερματοφύλακες. Με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς στα πιτς στα δύο τελευταία ματς, ο Αθανασιάδης δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να αρπάξει από τα…μαλλιά την ευκαιρία.