Super League: Η ανάλυση του Νίκου Καραγεωργίου για την τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

Ο πρώην προπονητής του ΑΟΞ Νίκος Καραγεωργίου ανέλυσε για λογαριασμό της εκπομπής “Δικη” του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Open τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακου με τον ΠΑΟΚ.

Ολες οι μεγαλε ομαδες μεχρι το τέλος θα διεκδικήσουν το πρωταθλημα. Οχι μονον οι Big4. Οπωσδηποτε ο Παναθηναϊκος δειχνει σταθεροτητα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι στο μελλον θα χαθουν βαθμοι και απο τον Παναθηναϊκό. Θεωργω οτι τοπρωταθλημα θα παιχτει στα πλει οφ, διεκδιξητές είναι και οι πέντε , προσθέτοντας στους 4 μεγάλους και τον Αρη, με περισσοτερες πιθανοτητες αυτην την στιγμή να έχει πάντως ο Παναθηναϊκος.

Σε μεγάλο μέρος του παιχνδιού προσπαθησε να έχει τον έλεγχο. Δεν πανικοβλήθηκε. Με την είσοδο του Βαλμπουενα ο Ολυνπιακος έγινε πιο επιθετικος, ισως και ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε για να κρατήσει το 2-1. Εβαλε ομορφο γκολ ο Νάρει, από αυτα που αγαπουν οι φίλαθλοι. Ειναι η καλυτερη φετινη μεταγραφη του ΠΑΟΚ αλλα δεν κερδισε μονος του, το κλειδί ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν πανικοβλήθηκε, είχε τον έλεγχο και κέρδισε ενώ με βάση αυτό που είδαμε στην τηλεόραση, έπρεπε να του δοθει και το πέναλτι στον Ολιβέιρα.

Ο Ολυμπιακος έπαιξε με δυο στόπερ, Παπασταθόπουλο και Μπα, που έχει ένα κενο γιατι δεν έχει βρει την δυάδα και το πλήρωσε. Επισης στο πρωτο ημίχρονο φορτωσε πολύ την δεξια πλευρά και απο εκει ηρθε και το γκολ του Ολυμπιακου. Στο δευτερο ημιχροονο, στα 25 πρωτα λεπτα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε γιατι κρατησε την μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Και ετσι σε αυτο το διαστημα πέτυχε ενα γκολ αλλα και το πέναλτι που δεν του δοθηκε. Σε καθε περιπτωση, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και κέρδισε δίκαια.

Αυτο που μέτρησε είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε συγκεκριμένο προσανατολισμό γιατί έχει τον ίδιο προπονητη και την ίδια βαση από την περσινη περίοδο, ο κορμός της ενδεκάδας ήταν ο ίδιος με εξαίρεση 2-3 καινουριους παίκτες. Ο Ολυμπιακός ακόμα παίρνει παίκτες ενώ άλλαξε τρεις προπονητές σε 45 ημέρες, στα τελευταια λεπτα επαιζε με επτά επιθετικους, ολοι μαζι μπροστά παιζοντας τα ρέστα του. Σε λιγο θα εβγαζε και τον τερματοφύλακα. Αυτο δεν σημαίνει ομως απαραίτητα στρωτο ποδοσφαιρο. Αλλά και για τον ΠΑΟΚ, οφείλω να πω ότι οι παίκτες που ήρθαν δεν έχουν αποδώσει, σα να θελήσαν να κάνουν μια μικρή ανανέωση για να μπουν σιγα σιγα οι νεώτεροι. Παντως μετά τη νίκη, ο ΠΑΟΚ προσπέρασε Ολυμπιακό, έχει και την ψυχολογια με το μέρος του, άρα μπορεί να πάει καλύτερα.

Ολες οι ομάδες επειδή θα σταματήσει ένα μηνα το πρωτάθλημα, θα έχουν όταν ξαναρχίσει μετά το Μουντιάλ και την δυνατότητα των μεταγραφών. Μαλιστα μπορουν να παρουν παίκτες, να προπονουνται με τις ομάδες την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να παίξουν από 1ης Ιανουαρίου. Ο ΠΑΟΚ θέλει μια δυο προσθήκες με ποιοτικους παικτες, είναι ευεργετική για τον ΠΑΟΚ η διακοπή για το Μουντιαλ γιατι μέχρι τωρα είχε πολλά κενά και πρέπει να τα δει και να τα συμπηρώσει με ενα δυο καλους παικτες, οχι σαν κι αυτους που ηρθαν. Και ο Ολυμπιακός μπορει να ενισχυθει αλλα σε πρωτη φαση πρέπει να αποκτησει ομοιαγένεια η ομάδα. Μην τον ξεγράφει κανείς, έχει το dna του πρωταθλητή, θα ξαναμπει στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ με την βοήθεια και της έδρας. Ο Αρης έμεινε λιγο πισω, αλλά μπορει να ξαναμπει, εγω τον περιμενα πιο μπροστά. Ο Παναθηναικος είναι το πρώτο φαβορι.