«Σκάνδαλο με μπάλες ποδοσφαίρου στην Ξάνθη που γράφουν “κοράνι” στα αραβικά» καταγγέλλουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μετέδωσαν ότι εταιρεία με έδρα την Αθήνα πωλούσε μπάλες ποδοσφαίρου στην Ξάνθη, πάνω στις οποίες αναγραφόταν στην αραβική γλώσσα η λέξη «κοράνι».

Μάλιστα, ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός της Τουρκίας Haber Global κάνει λόγο για «σκάνδαλο», αναφερόμενος σε περιστατικό με μπάλες ποδοσφαίρου, στις οποίες αναγραφόταν η λέξη «κοράνι» και πωλούνταν στην Ξάνθη.

Είναι προφανές ότι επιχειρείται η δημιουργία κλίματος και έντασης με όχημα τη μειονότητα και τον αθλητισμό, σε μια δύσκολη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ρεπορτάζ σε μετάφραση από το tourkikanea έχει ως εξής:

«Σκανδαλώδες περιστατικό»

«Στην Ελλάδα βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω, στα αραβικά, “κοράνι”» τονίζεται σε ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Μετά το σκανδαλώδες αυτό περιστατικό αμέσως επενέβη η μουφτεία Ξάνθης. Μετά τις αντιδράσεις η εταιρεία απέσυρε τα προϊόντα από την αγορά, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για λάθος στη μετάφραση» προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι «Βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω “Κοράνι”. Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο η εταιρεία έκανε πίσω. Το περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα.

«Σε μαγαζί που πουλούσε παιχνίδια βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω, στα αραβικά, “κοράνι”. Η μουφτεία Ξάνθης εντόπισε το περιστατικό και αμέσως κινητοποιήθηκε. Δια μέσω δικηγόρων η μουφτεία Ξάνθης ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους της εταιρείας, δηλώνοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση».

«Σύντομα, οι διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας έγιναν χιονοστιβάδα και μετά από αυτό έκανε πίσω. Σταμάτησε την πώλησή τους. Η εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη λόγω λάθους στη μετάφραση», καταλήγει το ρεπορτάζ.