Καψόνι της ΕΕ της ΕΠΟ σε ΕΠΣ και ερασιτεχνικές ομάδες – Συνεδρίασε αλλά δεν έλαβε απόφαση για επανέναρξη ή μη των πρωταθλημάτων

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας η ΕΕ της ΕΠΟ αλλά απόφαση δεν έλαβε για την περίφημη επανέναρξη των πρωταθλημάτων, την οποία ζητούν επιτακτικά πλέον ολοένα και περισσότερες ΕΠΣ και ολοένα και πιο πολλές ερασιτεχνικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται οτι η ΓΣ της ΕΠΟ έλαβε απόφαση διακοπής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Ωστόσο εξουσιοδότησε την ΕΕ της ΕΠΟ να ανατρέψει την απόφαση, εφόσον υπάρξει υποχώρηση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη στο θέμα του Μητρώου.

Υποχώρηση ουσιαστική από την πλευρά του Αυγενάκη δεν υπήρξε. Το μόνο που δόθηκε είναι ουσιαστικά μια παράταση ως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Αυτό φυσικά και δεν ικανοποιεί την ΕΠΟ, αλλά από την άλλη έχει εγκλωβιστεί στην απόφασή της για διακοπή και ουδείς θέλει να φανεί ότι κάνει κολοτούμπα και υποχωρεί.

Με αυτά τα δεδομένα, άρχισαν οι πρωτοβουλίες από μια σειρά ΕΠΣ για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Εβγαλαν μαλιστα και πρόγραμμα. Μπροστάρισσα σε αυτό η ΕΠΣ Μακεδονίας που έβγαλε πρόγραμμα για το περασμένο Σαββατοκύριακο το οποίο πήρε πίσω και μετά έβγαλε πρόγραμμα και την προσεχή Τετάρτη.

Ολα δείχνουν ό,ως οτι και αυτό θα αναγκαστεί να το πάρει πίσω. Αν και οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα πρωταθλήματα θα επανάρχιζαν με βάση απόφαση από την συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ την Δευτέρα, τέτοια απόφαση δεν ελήφθη. Επισήμως επειδή το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, οπότε ορίστηκε νέα συνεδρίαση για την Πέμπτη.

Ετσι έχουμε ένα νέο καψόνι ουσιαστικά, ενώ ακόμα και αν ληφθεί απόφαση επανέναρξης την Πέμπτη, θεωρείται πολύ δύσκολο να προλάβουν να βρουν άδειες, να γίνουν ορισμοί διαιτητών και να διεξαχθεί αγωνιστική δράση (τουλάχιστον στα πρωταθλήματα των τριων ΕΠΣ της Θράκης) το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Και με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο θα συμπέσει με το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που συνήθως δεν υπάρχει δράση σε ερασιτεχνικό επίπεδο για να αφιερώσουν οι ερασιτέχνες παίκτες χρόνο στις οικογένειές του, ίσως θα πρέπει να προετοιμάζονται οι παράγοντες για σέντρα στα τοπικά πρωταθλήματα από… Νοέμβριο.

Σε σχέση με όσα έγιναν στην ΕΕ της ΕΠΟ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συζήτηση και μάλιστα επί μακρόν για το θέμα της έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, από την οποία διεφάνη ποιοι είναι αντίθετοι με την έναρξη. Εν τέλει, μετά από έντονους διαλόγους, τέθηκαν προς έγκριση δύο προτάσεις:

Η πρώτη του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα στις Ενώσεις των οποίων τα σωματεία μπορούν να αγωνιστούν βάσει των προϋποθέσεων του νόμου και οι άλλες να αναμένουν έως τις 2/11 οπότε θα γίνει η ΓΣ της ΕΠΟ. Ωστόσο στην πρόταση αυτή προστέθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο Στέργιο Αντωνίου το θέμα της “ένδειξης αλληλεγγύης” προς τις ΕΠΣ που έχουν πρόβλημα με τα σωματεία τους, οπότε δημιουργήθηκε εμπλοκή για το αν θα ξεκινήσουν τελικά τα πρωταθλήματα ή όχι.

Η δεύτερη πρόταση ήταν του μέλους της ΕΕ και πρόεδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη, που έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην Ενωση του καθώς λέγεται ότι 30 ομάδες δεν είναι στο Μητρώο και υπηρξε τις προηγουμενες μερες και το θέμα με την δήθεν τουρκική πρόταση να πάνε οι ομάδες να παίξουν στην Τουρκία. Ο Διακοφώτης πρότεινε να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα μόνο των πρώτων κατηγορίων, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ημερομηνίες.

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

“Στην σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συζήτησε, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της πρόσκαιρης επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε τα ακόλουθα.
Α) Ορίστηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πέμπτη 20.10.2022 με θέμα το ανωτέρω.
Β) Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη σχετικά με την αναγκαιότητα μεταβολών στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς του «Μητρώου», ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και γενικότερα.”