Super League: Βάντσικ και Κελεσίδης σχολιάζουν την έλευση Πασχαλάκη από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό

Δυο κορυφαίοι τερματοφύλακες των δύο αιωνίων, οι Γιόζεφ Βάντσικ του Παναθηναϊκού και Παναγιώτης Κελεσίδης του Ολυμπιακού, μίλησαν στην εφημερίδα “Φως” για την έλευση τουν πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρου Πασχαλάκη από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό.

Μάλιστα η παλια δοξα του Παναθηναϊκου αποκάλυψε ότι είχε προπονήσει τον Πασχαλάκη, πριν έρθει Κομοτηνη. «Εγώ νομίζω ότι ο Ολυμπιακός καλά έκανε! Τον παρακολουθώ τον Πασχαλάκη γιατί τον είχα 17 χρόνων στην Ηλιούπολη. Ήμουν προπονητής τερματοφυλάκων και ήταν τρίτος τερματοφύλακας επειδή ήταν μικρός. Μάλιστα, εκτός των προπονήσεων με την ομάδα, τον έφερνα και έξτρα δύο φορές την εβδομάδα και κάναμε ατομικές προπονήσεις. Είχε όρεξη για δουλειά. Και δικαιώθηκε. Έφτασε ψηλά», σχολίασε ο Βάντσικ.

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη, τη μία εβδομάδα είσαι ήρωας και την άλλη άμα κάνεις ένα λάθος θα σε κρεμάσουν», σχολίασε ακόμα ο Πολωνός και σε ερωτημα αν θα μετρήσει και η συμπεριφορά του κόσμου του Ολυμπιακού, να αγκαλιάσουν δηλαδή τον Πασχαλάκη, απάντησε: «Ε, βέβαια, να τον αγκαλιάσουν. Και τι έγινε που ήταν στον ΠΑΟΚ; Ο Λεβαντόφσκι ήταν στην Ντόρτμουντ, πήγε στην Μπάγερν και τον αγκάλιασαν. Ο Φίγκο ήταν στην Μπαρτσελόνα, πήγε στη Ρεάλ και τον αγκάλιασαν. Αν είσαι καλός αθλητής, το δείχνεις στο γήπεδο και ο κόσμος “γυρνάει”. Τους καλούς ο κόσμος τους αποθεώνει. Αν παίξει καλά ο Πασχαλάκης, δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Από τον πλευρά του ο Κελεσίδης μίλησε για δικαίωση. «Εγώ, όταν αρκετός κόσμος έλεγε ότι δεν θέλει τον Πασχαλάκη, είχα βγει και είχα πει ότι αυτός είναι η καλύτερη λύση. Αυτή είναι η μαγκιά, είναι πολύ καλή μεταγραφή και την έκανε τελικά ο πρόεδρος. Κοντά στον Πασχαλάκη θα μάθει πολλά και ο μικρός. Διότι ο Πασχαλάκης είναι μπαρουτοκαπνισμένος, ξέρει από Τούμπα, ξέρει από ντέρμπι και πίεση».

Ερωτώμενος από τον Θέμη Σινάνογλου τι του αρέσει τόσο πολύ σε αυτόν και τοποθετήθηκε υπέρ του όταν δεν τον ήθελε αρκετός κόσμος, απαντά: «Ρε, παιδιά, εμείς βλέπουμε κάποια στοιχεία που δεν τα βρίσκεις εύκολα σε τερματοφύλακα. Ενώ είναι πολύ ψηλός, είναι και πολύ γρήγορος. Έχει πετάγματα. Στο τετ α τετ δύσκολα τρώει γκολ αυτός. Και καμιά φορά που δεν είναι σοβαρός, θα το φτιάξει στον Ολυμπιακό, μιλάμε για Ολυμπιακό, άλλος σύλλογος. Εγώ δεν το λέω τώρα, το έχω πει από καιρό ότι ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. (…) Δεν τρελαθήκαμε, κάτι βλέπουμε και το λέμε. Απόδειξη ότι τον έχουν στην Εθνική, ενώ είναι τέσσερις μήνες χωρίς ομάδα. Δεν είναι κορόιδο ο προπονητής της Εθνικής».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τι πρέπει να κάνει; «Να τον αγκαλιάσει! Ο Νικοπολίδης στον μεγαλύτερο εχθρό μας έπαιζε, τον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές όταν πάνε σε μια μεγάλη ομάδα τα δίνουν όλα. Υπάρχει περίπτωση να μην τα δώσει όλα ο Πασχαλάκης στον Ολυμπιακό; Όλα θα τα δώσει».