Μουντιάλ 2022: Ως που μπορούν να φτάσουν οι Αφρικανικές ομάδες;

Σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα από τα συστατικά που δίνουν χρώμα και παράγουν εκπλήξεις, είναι οι ομάδες που έρχονται από το πουθενά και διαγράφουν μια πορεία που τις καθιστά ιστορικές στις μνήμες των ποδοσφαιρόφιλων: ποιός δεν θυμάται το Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 που έφτασε μια ανάσα από τα ημιτελικά, ‘η την Γκάνα του 2010 που αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο ένα βήμα πριν τα ημιτελικά επίσης; Με βάση τα προαναφερθέντα, ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων, είναι ότι ποτέ μια εθνική ομάδα προερχόμενη από την Αφρική δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά. Θα είναι άραγε η διοργάνωση του Κατάρ εκείνη που θα σπάσει αυτή την παράδοση;

Απο τις πέντε συμμετέχουσες αφρικανικές χώρες (Σενεγάλη, Μαρόκο, Τυνησία, Γκάνα και Καμερούν) και με βάση τα στατιστικά, τις αναλύσεις και τις προβλέψεις μέσα από το in2bet.com.cy, φαίνεται ότι ως η πιο ισχυρή Αφρικανική ομάδα αναμένεται να είναι η Σενεγάλη που συμμετέχει στον πρώτο όμιλο μαζί με την Ολλανδια, τον Ισημερινό και τη διοργανώτρια ομάδα του Κατάρ. Μάλιστα, αν θέλουμε να στοιχηματίσουμε στις επιλογές διαθέσιμες στο in2bet.com.cy, η Σενεγάλη είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, άρα και της προκρίσης, του Α ‘ Ομίλου. Και πως να μην είναι άλλωστε όταν στο ρόστερ περιλαμβάνονται αστέρια όπως ο Κουλιμπαλύ της Τσέλσι, ο Γκεγιέ της Μαρσειγ και φυσικά ο Σαντιο Μανέ, το μεγάλο αστέρι της ομάδας και παίκτης πλέον της Μπαγερν. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Σενεγάλη είναι η κάτοχος του Κόπα Άφρικα που διεξήχθη το 2022 στο Καμερούν επικρατώντας της Αιγύπτου στα πέναλτι, ενώ έχει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία και στα προκριματικά του Μουντιάλ οπου προκρίθηκε αήττητη και με χαρακτηριστική άνεση στον όμιλο της. Οι οιωνοί λοιπόν είναι εξαιρετικά θετικοί για την χώρα της Δυτικής Αφρικής που μοιάζει έτοιμη να επαναλάβει και, γιατί όχι, να υπερβεί την πορεία του 2002 όπου και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Η Γκάνα πηγαίνει στο Κατάρ για την έκτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με κορυφαία παρουσία αυτή του 2010 στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής όπου και αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη στους 8, χάνοντας ουσιαστικά την πρόκριση μέσα από τα χέρια της. Αν θα θέλαμε να ποντάρουμε πάνω της για οτιδήποτε ενα προγνωστικό που αξίζει κάποιος να παρακολουθεί στο in2bet.com.cy είναι να καταφέρει να προκριθεί απο τον όμιλο, πιθανότατα ως δεύτερη, καθώς αυτό από μόνο του θα είναι υπέρβαση εχοντας ως αντιπάλους την Πορτογαλία, την Νότιο Κορέα και την Ουρουγουάη.

Απο τις 3 υπόλοιπες Αφρικανικές ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή που φαίνεται να έχει μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι η ομάδα του Καμερούν καθώς είναι αυτή με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσει τον όμιλο σε σχέση με το Μαρόκο και την Τυνησία. Εξάλλου, είναι η 8η φορά που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει την απαιτούμενη εμπειρία, ωστόσο σε πολλές συνεχόμενες παρουσίες η εμφάνιση ήταν απογοητευτική πράγμα που σε συνδυασμό με το ισχυρό γρουπ (Βραζιλία, Σερβία, Ελβετία) κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Ωστόσο, μια πρόκριση από τον όμιλο παραμένει εφικτή και φυσικά αποδοτική σε στοιχηματικούς όρους: παραπέρα απο μια πρόκριση στους 16 θα ισούται με ποδοσφαιρικό θαύμα για τα Λιοντάρια του Καμερούν. Αναφορικά τώρα με τις γείτονες χώρες Τυνησία και Μαρόκο που συμπληρώνουν την πεντάδα των αφρικανικών συμμετοχών, οι προσδοκίες είναι εξαιρετικά χαμηλές γιατί σε αυτό μας έχουν συνηθίσει. Είναι και οι 2 ομάδες που σαρώνουν στα προκριματικά αλλά μοιάζει να τα χάνουν στις μεγάλες διοργανώσεις: το Μαρόκο έχει καταγράψει σε 6 συμμετοχές μια πρόκριση στους 16 το μακρινό 1986 ενώ η Τυνησία δεν έχει προκριθεί πότε από όμιλο σε 5 συμμετοχές στην διοργάνωση. Δύσκολα θα αποφύγει να το ξαναπάθει καθώς τον όμιλο της συμπληρώνουν η κάτοχος Γαλλία, η εξαιρετική Δανία και η πάντα απρόβλεπτη και υπολογίσιμη Αυστραλία. Συμπερασματικά, μοιάζει πολύ δύσκολο και για την Τυνησία αλλά και για το Μαρόκο να περάσουν τους ομίλους τους ώστοσο το Μαρόκο διατηρεί κάποιες περισσότερες ελπίδες καθώς διαθέτει πιο ποιοτικό ρόστερ και έναν περίεργο όμιλο οπου οι ισχυροί, Βέλγιο και Κροατία, δεν θυμίζουν τις ομάδες του 2018, που ήταν ανυπέρβλητες, ενώ ο Καναδάς είναι απολύτως στα μέτρα του.