Γ’ Εθνική: Φτάσαμε μέσα Οκτώβρη και ακόμα η ΕΠΟ να ανακοινώσει την επίσημη τελική βαθμολογία του περσινού 1ου Ομίλου

Πατήσαμε 15 Οκτωβρίου και όποιος μπει στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ θα διαπιστώσει ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί νέα τελική βαθμολογία για τον περσινό 1ο ομιλο στην Γ’ Εθνική.

Η βαθμολογία που ακόμα και αυτήν την στιγμή αναγράφεται στο σάιτ της είναι η τελική που είχαμε από τον Μάιο, όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής ο Αγροτικός Αστέρας και του δόθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαραζ ανόδου.

Ως γνωστόν, η επικύρωση αυτής της βαθμολογίας ακυρώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο μετά τις προσφυγές του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Ξάνθης. Την εβδομάδα που μας πέρασε η ΕΕ της ΕΠΟ αποδέχθηκε αυτήν την απόφαση και έτσι αρνήθηκε την άνοδο στην SL2 του Αγροτικού Αστέρα, αλλά και του Πανδραμαϊκού που έχασε τα μπαράζ.

Πλέον αναμένεται η νέα τελική βαθμολογία και η επικύρωσή της, που μπορεί να έχει σημασία για αρκετά ζητήματα. Σε πρώτη φάση για λόγους καταγραφής, σε δεύτερη γιατί από την στιγμή της ανακοινωσης και επικύρωσης θα τρέξουν νέες προθεσμίες για νέες προσφυγές, καθώς σε περίπτωση που κατατεθούν (πχ από Πανδρμαϊκό) μπορεί να ανατραπουν τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, έχει σημασία ποιοι θα είναι τελευταίοι γιατί βάσει ΚΑΠ απαγορεύεται ομάδες που υποβιβάζονται να μετέχουν την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα από το οποίο υποβιβάστηκαν. Συνεπώς η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ υπάρχει κίνδυνος να προσβληθεί αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρχει βαθμολογία και να ξέρουμε επίσημα ποιες ομάδες θα έπρεπε κανονικά να υποβιβαστούν καταλαμβάνοντας τις πέντε τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την βαθμολογία που ειναι αυτή τη στιγμή αναρτημένη, τις πέντε τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν κατα σειρά από το τέλος προς τα πάνω οι Αναγέννηση Πλαγιάς, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανιου, Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη και Νέστος Χρυσούπολης. Με βάση το αίτημα του Ορφέα, πρέπει τις τέσσερις τελευταίες θέσεις να καταλάβουν Αγροτικος Αστερας, Εθνικος Σοχου, Θερμαϊκός Θέρμης και Αρης Αβατου λόγω απουσίας αθλητικής αναγνώρισης, και την πέμπτη απο το τέλος η Πλαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν υπέδειξε ποια πρεπει να ειναι η βαθμολογία. Απλά ακύρωσε την προηγουμενη, δίνοντας την δυνατότητα στην ΕΠΟ είτε να την αλλάξει (ικανοποιώντας το αίτημα Ορφέα και Πανδραμαϊκού) είτε να την κρατήσει ίδια (καθως εωρητικά υπάρχει και αυτή η δυνατότητα). Ολοι λοιπον αναμένουν, πέρα από την σολομώντεια λύση που έλαβε, να δουμε και στην ουσία ποια βαθμολογική κατάταξη προκρίνει για τον περσινό 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής…