Προαναγγέλλεται από ΕΠΣ κωλοτούμπα της ΕΠΟ και απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την προσεχή εβδομάδα

Κωλοτούμπα της ΕΠΟ στο θέμα του Μητρώου και απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, παρόλο που ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκανε πίσω και απλά έδωσε 10 μέρες παράταση στην προθεσμία εγγραφών από τις ομάδες, προαναγγέλει μια από τις μεγαλύτερες ΕΠΣ της χώρας.

Οπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοινωση, «από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων Ανδρών και Υποδομών που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Οκτωβρίου 2022».

Στην ανακοίνωση ποστίθεται: «Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει την άρση της απόφασης περί διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σ’ όλη την Ελλάδα, κατόπιν ανάληψης σχετικής πρωτοβουλίας της ΕΠΣ Μακεδονίας και την αποδοχή της πρότασής της από τις περισσότερες Ενώσεις σ’ όλη τη χώρα».

Μάλιστα, η ΕΠΣ Μακεδονίας αναφέρει ότι «Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.30 θα διεξαχθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ η 1η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας και στους δύο ομίλους. H αναμέτρηση Ιωνικός – ΑΕ Ευόσμου δεν θα διεξαχθεί, επειδή ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ιωνικός θα αγωνιστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00 με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στην έδρα του για το κύπελλο Ελλάδας. Το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Οκτωβρίου 2022 θα συνεχιστεί η Α1 και θα προγραμματιστούν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και των πρωταθλημάτων Υποδομών από Κ 17 έως Κ 13 (11 Χ 11)».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓ Αθλητισμού η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το μητρώο 2022 θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 23/10/2022.

Επίσης, αυξάνεται ο αριθμός των επαναυποβολών κατά δύο (σύνολο 6) προκειμένου να γίνουν διορθώσεις αν απαιτούνται. Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία επαναυποβολών είναι στις 30/11/2022.

«Καλούνται να υποβάλλουν αίτηση όσα σωματεία απέκτησαν πρόσφατα ειδική αθλητική αναγνώριση ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους έως 30/9/2022», καταλήγει η ΕΠΣ Μακεδονίας, που με τον πιο επίσημο τρόπο προαναγγέλει την κωλοτούμπα της ΕΠΟ.