Γ’ Εθνική: Εν αναμονή της επικύρωσης της περσινής τελικής βαθμολογίας του 1ου Ομίλου νέα ανατροπή και κίνδυνος για Άβατο – Αγροτικό

«Παράνομη, παράτυπη, ανήθικη και κυρίως αντικανονιστική σύμφωνα με τον ΚΑΠ 2022 της ΕΠΟ είναι η απόφαση της Εκτελεστικης Επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία δεν προβιβάζεται αλλά και δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα».

Αυτό υποστηρίζουν νομικοί γνώστες (δημοσιεύεται σχετικά μια τέτοια άποψη στο μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη dikisports) αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να μην έχει λήξει το ζήτημα και να τεθεί θέμα υποβιβασμών των τεσσάρων ομάδων που έπαιζαν χωρίς να διαθέτουν αθλητική αναγνώριση, κάτι που προβλέπει ο νόμος και φέρεται να έχει αποδεχθεί και η ΕΠΟ ήδη από το 2016 ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάποιου συλλόγου στα πρωταθλήματα.

Καταρχήμ, αξίζει να σημειωθεί ότι «η βαθμολογία του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έχει ακυρωθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ουδέποτε μέχρι και σήμερα δεν έχει καταρτιστεί και κοινοποιηθεί η διορθωμένη τελική επικυρωμένη βαθμολογία του 1ου ομίλου». Οταν γίνει αυτο, με βάση την περσινή προκήρυξη, κάποιες ομάδες θα καταλάβουν τις πέντε τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η λογική λέει ότι από την στιγμή που η ΕΕ της ΕΠΟ δεν ενέκρινε την άνοδο του Αγροτικού Αστέρα που αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 1ο Ομιλο και μετά στα μπαράζ των πρωταθλητών, δεν τον αναγνωρίζει ως πρωταθλητή. Αποδέχεται λοιπόν το σκεπτικό του Διαιτητικού και έτσι ο Αγροτικός Αστέρας όπως και οι Θερμαϊκός Θέρμης, Εθνικός Σοχού και Αρης Αβάτου καταλαμβάνουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις. Αυτό βέβαια μένει να φανεί στην συνέχεια, γιατί όπως προαναφέρθηκε ακόμα επισήμως επικρυωμένη η βαθμολογία του 1ου Ομιλου δεν υπάρχει.

Οταν όμως υπάρξει, κατι υποχρεωτικό βάσει του άρθρου 20 του ΚΑΠ και εφόσον συμβεί αυτό και δούμε Αβατο, Αγροτικό, Θέρμη και Σοχό στις τέσσερις τελευταίες θέσεις, έρχεται μια άλλη διάταξη του ΚΑΠ και συγκεκριμένα το άρθρο 27 που προβλέπει τα εξής στην παράγραφο 3: «Οι ομάδες που υποβιβάζονται, ΔΕΝ έχουν δικαίωμα εκ νέου προβιβασμού στην κατηγορία από την οποία υποβιβάστηκαν σε καμία περίπτωση, για την αγωνιστική περίοδο που ακολουθεί τον υποβιβασμό τους». Πως θα γίνει λοιπόν να μην υποβιβαστεί καμία απολύτως ομάδα;

Αυτο ειναι ενα ερώτημα που ίσως κρίνουν τα δικαστήρια, στα οποία προσφεύγουν Αγροτικός αλλά και Πανδραμαϊκός. Και αν ο πρώτος δεν έχει προφανως κανεναν λόγο να στηρίξει κάτι τέτοιο, ο Πανδραμαϊκός που πήγε την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο και βράζει με την απόφαση της ΕΕ, έχει κάθε λόγο και έννομο συμφέρον να υποστηρίξει κακή εφαρμογή της απόφασης του Διαιτητικού, ζητώντας εκτός από την άνοδό του και τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, όπως απεφάνθησαν οι αρεοπαγίτες δικαστές. Συμπέρασμα; Το θρίλερ δεν έχει λήξει ακόμα.