Επίθεση Χατζημεστή κατά Ψωμά και των άλλων «σωτήρων» του ΑΟΞ αλλά και βέλη σε βάρος της… ΕΠΣ Ξάνθης

Πολλές αιχμές με πολλούς αποδέκτες άφησε ο Μπάμπης Χατζημεστής σε μεγάλη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον εκδότη της τοπικής εφημερίδας “Αγωνας” Κοσμά Γεωργιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Star της Ξάνθης.

Ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης και πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΞ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ δύο εβδομάδων στο Επιμελητήριο Ξάνθης, έτσι όπως έγινε, αποδεχόμενος μάλιστα τον χαρακτηρισμό «φιάσκο». Ωστόσο, την πρόταση που είχε κάνει σε εκείνη την συνέλευση και απέσυρε στην συνέχεια να συνεχιστεί η Ξάνθη μέσα από τον Ορφέα, την επανέφερε σήμερα και μάλιστα εκφράζοντας σχετική βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει και ότι είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Μπάμπς Χατζημεστής:

«Αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος δικο μου η συνάντηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Μετάνιωσα όπως την κάναμε αυτήν την συντάντηση. Αν δεν αγαπούσα όμως τον ΑΟΞ δεν θα ήμουν εκεί συντηρητής του γηπέδου, να φυλάω Θερμοπύλες. Δεν θα ημουν επί 18 χρόνια Σκοντα Ξανθη. Ξεχάσαμε τα πράσινα, τα κόκκινα, τα μοβ; Εγω πηρα πολλα οφέλη αλλά και συνεχίζω να δίνω. Φυλάω ένα γήπεδο που λέγεται ΑΟΞ. Ο Χατζημεστής δεν είπε ποτέ ότι είμαι κατά του Εραιτέχνη. Εγω ειμαι αυτός που προσπάθησα να σωσω τον ΑΟΞ. Οχι με λόγια αλλά με πράξεις και μάλιστα πράξεις οικονομικές. Θα το δείτε σε πολύ λίγο καιρό. Εγω δεν ειμαι κατά του Ερασιτέχνη, όμως ο Ερασιτέχνης δεν είχε καμία σχέση με την ΠΑΕ. Ο Πανοπουλος δεν ήθελε, το κατάφερε και το έκανε. Και όλα αυτά τα χρόνια δεν ασχολήθηκε κανείς και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω. Ολοι αυτοι που λένε ότι αγαπάνε την ομάδα, την αγαπάνε αλλά την αγαπάνε λάθος. Ακομα υπάρχουν υπαλληλοι οπως ο Τσιτάκ Χουσειν και φυλάνε Θερμοπύλες. Κανεις δεν κοιτα αν θα τους λεηλατησουν το γηπεδο, μονο τα προσωπικα τους συμφέροντα. Τι λέμε λοιπον; Να υπάρχει μια ομάδα Ξανθη και μόλις βρεθεί ο νέος χρηματοδοτης, ο νέος Μπιλ Πάπας, να ανέβει ο ΑΟΞ, αρκεί να πληρωθούν τα χρέη. Ο Ορφέας να γίνει Ξάνθη, να υπάρχει η πόλη μας μπροστά, ο Ερασιτέχνης να ξεκινήσει με τμήματα και ακαδημίες. Εγω θα αποδείξω αν το στηρίζω ή όχι.

Ερωτηθείς αναφορικά με την κίνηση που εκαναν οι φίλοι του ΑΟΞ μετά από πρόταση του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ψωμα, ο Μπάμπης Χατζημεστής προχώρησε σε επίθεση κατά του γνωστου δικηγορου και γιου της παλιάς δόξας του ΑΟΞ, αλλά και στον πατέρα του, αν και πέρυσι έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα για τις εγγραφές. Αυτα ειναι λόγια του αέρα. Θυμάστε τη μεγάλη συνέλευση στον Συνεταιρισμό μεταξυ ΑΟΞ του Κοκκάλα και του Καλογιάννη? Τοτε είχε 1.200 άτομα. Στο γηπεδο πηγαιναν ομως 900. Εμεις οι Παλαιμαχοι δεν ειμαστε κατά του Ερασιτέχνη ΑΟΞ. Καθολου δεν ειμαστε κατά. Όμως ήμασταν η μόνη πόλη πανελλαδικά που ο κ. Ψωμάς είχε κάνει δεύτερο σύλλογο παλαιμάχων (σ.σ. εννοεί τον εκλιπόντα από πέρυσι Σάκη Ψωμα). Αν ο κ. Ψωμάς έχει κάποια κατάλοιπα του πατέρα του, λυπάμαι πολύ. Εδω θελουμε ανθρώπους ενεργους που να συνεργαστουμε ολοι μαζι για το καλό της πόλης. Ο κ. Ψωμας τους ξεσήκωσε αυτους. Εσυ ηξερες ποτέ κανέναν Ψωμά ενεργο μέλος στον ΑΟΞ; Οταν κάναμε το βιβλιο των 40 ετών μας εστειλε μια επιστολή να μην τον βάλουμε. Αν πας όμως στο γηπεδο του ΑΟΞ θα δεις να λέει “πρωτο γκολ Θανασης Ψωμάς” και φωτογραφία μεγάλη να συνοδεύει την αναφορά. Εμεις την ιστορία δεν την διαγράφουμε».

Αναφερόμενος στην πρότασή του να ονομαστεί Ξάνθη ο Ορφέας και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα των φιλάθλων, ο Μπάμπης Χατζημεστής είπε στον Κοσμά Γεωργιάδη:

«Ποιος ειναι αυτος που μου απαγορευει να ονομασω εγω την ομάδα μου Ξάνθη, εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο όνομα; Αν θέλω την ονομάζω και… Μπάμπης. Αν το ονομα Ξάνθη είναι κατοχυρωμένο σε άλλο σωματείο, δεν θα μπορώ να το κάνω. Αλλα αν δεν είναι, μπορώ να την ονομάσω Ξάνθη Χαράλαμπος, Ξανθη Κοσμάς ή οτιδήποτε. Αυτο ειναι που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Το όνομα Ξάνθη είναι βαρύ. ΑΟΞ δεν φωνάζαμε. Κάποιοι φωνάζανε Σκόντα. Οταν το γηπεδο έγινε ολο πρασινα, δεν μίλαγε κανεις. Ολοι αυτοι που λένε και θέλουν να γινουν ΑΟΞ, δεν ήρθαν ποτέ τόσα χρόνια να βάλουν ένα ευρώ ή να πάρουν την τσάπα να βοηθησουν στο γηπεδο ή να ποτίσουν. Δεν είμαι καθολου απαισιόδοξος. Ειναι τα χρόνια πολλά. Δεν ειμαι κατά του Ερασιτέχνη ΑΟΞ. Πρέπει ομως να ειναι ενεργή η πόλη. Ολοι στην Αθηνα ξέρουν την Ξάνθη, όχι τον ΑΟΞ. Αν δεν ημουν Ξανθη δεν θα εστελνα ολόκληρο αεροπλάνο στην Λάτσιο. Ποιος έκανε το βιβλίο; Υπάρχουν χρηματοδότες, άνθρωποι που αγαπουν την ομάδα, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών, ο Μπάμπης Χατζημεστής ανέφερε ότι «Ο Δημος ειναι μια λυση αναγκης» καθώς «μόνο ο προβολέας στοιχιζει 11.000 ευρω το μηνα». Μαλιστα σε ερώτημα ακροατή για το που πηγαίνουν τα λεφτά από τις συναυλίες στο γήπεδο του ΑΟΞ, που ανήκει στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ, απάντησε με αρκετή δόση ειρωνίας: «Να ρθει να του δωσουμε και αυτουνου λεφτά από τις συναυλίες. Εγω τα παίρνω τα χρήματα. Να ρθει να διορθωσει το υποστεγο, να κουρεψει το γκαζον, να φτιαξει τον προβολέα και να του δωσω μετά και τα ρέστα».

Από εκεί και πέρα, στην αρχή της συνέντευξης αναφερόμενος στον Ορφέα σχολίασε για την ομάδα του: «Τέλος καλό όλα καλά. Δεν είναι και ο πιο ορθόδοξος τρόπος αυτός που παραμείναμε, αλλά πλέον όλα κρίνονται στα χαρτιά. Εδώ την Ξάνθη μας την έριξαν έτσι. Πάντως, δεν πιστεύω θα ξεκινήσει ως το τέλος του μήνα το πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν ενστάσεις από Πανδραμαϊκό και Αστέρα, οπότε αν δεν τους αγνοήσουν, θα καθυστερήσει κι άλλο η έναρξη. Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά με την εμπειρία που έχω πιστεύω ότι θα αργήσουμε».

Μάλιστα, ο Χατζημεστής άφησε αρκετές αιχμές και για την διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης: «Την περασμένη εβδομάδα η ΕΠΣ κατέβηκε κάτω και ψήφισε να μην παίξουμε. Μετά μας κάλεσαν σε συνάντηση τα σωματεία της ΕΠΣ να μας ανακοινωσουν τις αποφάσεις. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Δεν έπρεπε να μας καλέσουν πριν πάνε στην ΓΣ στην Αθήνα; Φίλος μου είναι και ο Πανίδης και οι υπόλοιποι της ΕΠΣ, αλλά αυτό ήταν λάθος. Δεν μπορεί το 87% των σωματείων σημερα να πληρεί τις προϋποθέσεις του μητρώοιυ και να μην παίζουμε μπάλα. Εγω πήρα χρήματα, σαν σωματείο, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια από την Πολιτεία. Εμένα με εξυπηρετεί να είμαι νομοταγής και είμαι. Και αφου μου έδινε ο νόμος αυτό το δικαίωμα, διεκδίκησα το δίκιο μου».

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Μπάμπης Χατζημεστής αποκάλυψε: «Η ομάδα είτε Α’ Τοπικό είτε Γ’ Εθνική είναι η ίδια με ελάχιστες προσθήκες. Δεν φορτσάρουμε ιδιαιτερα αυτήν την περίοδο για να μην καουν οι παίκτες. Στοχος είναι η παραμονή αλλά κυρίως στόχος είναι, γιατι δεν παραιτήθηκα και ας νομίζουν κάποιοι οτι παραιτήθηκα από αυτό που λέγεται ΑΟΞ. Η ομάδα θα μεταπηδήσει και το έχω πει, σταδιακά θα μεταπηδήσει και θα γίνει Ξάνθη. Το μπάτζετ του Ορφέα δεν θα ξεπεράσει 25 με 30 χιλιάρικα. Για να κάνεις πρωταθλητισμό, ο Αστέρας για να βγει κατηγορια ξοδεψε 250 χιλιαδες. Στο τοπικο θέλει απο 15 ως 20 χιλιαδες για να εχεις αξιοπρεπή ομάδα».

Αναφερόμενος τέλος στην περσινή απόφαση να μην ανέβει στην SL2 ο Ορφέας Ξάνθης αν και εξασφάλισε την άνοδο ως πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής ειπε: «Αν θέλαμε να μετατρέψουμε τον Ορφέα Ξάνθης σε στοιχηματικές εταιρείες, θα ανεβάιναμε. Ομως η Ξανθη δεν εκτιμησε ποτέ αυτό που κάναμε για την πόλη». Τέλος υπενθυμισε: «Προπονητής εδώ και 12 χρόνια είμαι εγώ. Ο προπονητής των επιτυχιών μετά τον ΑΟΞ στην Ξάνθη. Είμαι ο τροπαιούχος μετά την Ξάνθη σε όλα. Κυπελλούχος, 11 κύπελλα, πρωταθλητής στην Γ’ Εθνική με τον Ορφέα. Τον έχω από το 1987 και κάνω τα πάντα από το 2009, αλλά πολλοί το αγνοούν και δεν το αναφέρουν καθόλου».