Β’ Εθνική: Τα δεδομένα για την πιθανή άνοδο της Ροδόπης ’87 μετά την τελευταία απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ

Η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για το θέμα της Γ’ Εθνικής και της ανόδου ομάδων στην SL2 θα έχει τον αντίκτυπό της και στο θεμα της Α’ και Β’ Εθνικής Γυναικών, που ενδιαφέρει την Ροδόπη ’87.

Η απόφαση ουσιαστικά σεβάστηκε όσα ανέφερε το Διαιτητικό Δικαστήριο, άρα δεν επέτρεψε τον προβιβασμό του Αγροτικού Αστέρα. Με δεδομένο ότι υπάρχε αντίστοιχη απόφαση και στον γυναικείο πρωτάθλημα για τον Β’ Ομιλο της Β’ Εθνικής, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι ανάλογα θα αποφασιστούν και στο γυναικείο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού για την προσφυγή της Δόξας Πηγαδακίων από την Ζάκυνθο, οι Νέες Ατρομήτου που κατέκτησαν την πρώτη θέση και την άνοδο κακώς αγωίζονταν στο πρωτάθλημα λόγω απουσίας αθλητικής αναγνώρισης και έτσι κακώς επικυρώθηκε η βαθμολογία της Β’ Εθνικής στον όμιλο αυτό.

Λογικά οι Νέες Ατρομήτου δεν θα ανέβουν στην Α’ Εθνική, μετά από αυτήν την απόφαση αλλά ούτε και θα υποβιβαστούν. Ερωτηματικό αποτελεί αν θα ανέβει η Δόξα Πηγαδακίων. Στην περίπτωση του γυναικείου πρωταθλήματος δεν υπήρχαν μπαράζ, άρα δεν υπάρχει το αντιστοιχο ζήτημα με Ηρακλή Λάρισας κλπ που δημιουργηθηκε στην Γ’ Εθνικη.

Η λογική λέει λοιπόν ότι θα ανέλθει η Δόξα Πηγαδακίων. Ωστόσο στο γυναικείο πρωτάθλημα που το διοργανώνει η ΕΠΟ και μπορεί να τροποποιήσει τις προκηρύξεις, μπορεί κάλλιστα να προβλεφθεί άνοδος επιπλέον ομάδων και άμεση αναδιάρθρωση ώστε να ανέβουν και οι Νέες Ατρομήτου και στην περίπτωση αυτη μπορεί να αναζητηθεί δεύτερη ομάδα και από τον 1ο Ομιλο όπου μετείχε και η Ροδόπη.

Ωστόσο γεγονός είναι ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα εκτιμάται ότι δύσκολα η ΕΕ της ΕΠΟ θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, καθώς αυτό θα έδινε πάτημα και επιχειρήματα νομικά σε βάρος της από Αγροτικό Αστέρα και Πανδραμαϊκό που έμειναν εκτός ανοδου στην SL2. Με άλλα λόγια, η απόφαση της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική ψαλιδίζει τις ελπίδες της Ροδόπης για άνοδο στην Α’ αλλά δεν τις εκμηδενίζει.