Super League 2: Απίστευτο κι όμως… ελληνικό με ομόφωνη απόφαση! Ο Διαγόρας Ρόδου αντικαθιστά την Ξάνθη στον Βόρειο Όμιλο

Στην πρωτοφανή και πέραν κάθε πρόβλεψης απόφαση να αγωνιστεί ο… Διαγόρας Ρόδου στην θέση της Ξάνθης στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 προχώρησε το ΔΣ της SL2 που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, αφού προς έκπληξη πολλών, προηγήθηκε σχετικό αίτημα της ομάδας της Ρόδου. Προφανώς οι Ροδίτες τα έβαλαν κάτω, εκτίμησαν ότι έχουν τα ίδια έξοδα είτε ταξιδεύουν Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη και προτίμησαν το δεύτερο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το καλοκαίρι υπήρχε η εκτίμηση ότι ο Διαγόρας θα αποχωρούσε απο το πρωτάθλημα και θα δηλωνόταν στην Γ’ Εθνική, όταν ακόμα φημολογουνταν κατι αντίστοιχο για την Ξάνθη αλλά όποιος τόλμαγε να το αναφέρει χαρακτηρίζονταν εχθρός της ομάδας της Θρακης.

Τελικά ο Διαγόρας χάρη και στον Ερασιτέχνη αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά τους φίλους του παρέμεινε στην SL2 και τελικά ζήτησε να μεταφερθεί στον Βορειο Ομιλο, να πάρει την ομάδα της Ξάνθης και να ακολουθήσει το πρόγραμμα της στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Στον Βόρειο Όμιλο τοποθετήθηκε και ο Απόλλων Λάρισας, όπως αναμενόταν. Σε ό,τι αφορά τον Νότιο Όμιλο, μετά από κλήρωση που έγινε, ο ΠΑΟ Ρουφ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του Εργοτέλη και η Ηλιούπολη αυτό του Διαγόρα που ανέβηκε στον Βορειο Ομιλο και θα ακολουθησει το πρόγραμμα της Ξάνθης.

Τέλος, αξίζει να αναφεθρεί ότι νέα αναβολή δόθηκε στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2. Το ΔΣ αποφάσισε νέα ημερομηνία έναρξης στις 6 Νοεμβρίου ωστε οι τρεις νέες ομάδες να έχουν χρόνο να συστήσουν ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι μέχει πριν λίγες ώρες επισήμως το πρωτάθλημα θα ξεκινουσε την προσεχή Κυριακή.

Αναλυτικά οι όμιλοι όπως διαμορφώθηκαν:

Βόρειος Όμιλος: Απόλλων Λάρισας, ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΟΚ Β, Παναθηναϊκός Β, Απόλλων Πόντου, ΑΣΑ, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Μακεδονικός, Βέροια, Ηρακλής Λάρισας, Διαγόρας Ρόδου

Νότιος Όμιλος: Χανιά, ΟΦ Ιεράπετρας, Αιγάλεω, Επισκοπή, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Ηρόδοτος, Κηφισιά, ΑΕΚ Β, Ολυμπιακός Β, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Προοδευτική, Ηλιούπολη, ΠΑΟ Ρουφ.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, το οποίο έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Μετά τη γνωστοποίηση από την ΕΠΟ για τον προβιβασμό των τριών ομάδων από τη Γ Εθνική και την ενημέρωση της Ε.Ε.Α. για τον έλεγχο φακέλων των νέων μελών, αναβάλλει την έναρξη του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 για τις 6 Νοεμβρίου 2022.

2) Κατόπιν αιτήματος της ίδιας ΠΑΕ και ομόφωνης ψήφισής του από το σώμα, η ΠΑΕ Διαγόρας θα αγωνίζεται στην τρέχουσα περίοδο, στον Α Όμιλο του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 ακολουθώντας το πρόγραμμα της ΠΑΕ Ξάνθη που αποχώρησε.

3) Ο Ηρακλής Λάρισας που θα αγωνιστεί επίσης στον Α Όμιλο, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του Εκπροσώπου Γ Εθνικής, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας.

4) Για τον Β Όμιλο και σε κλήρωση που διεξήχθη στο συμβούλιο ανάμεσα στους προβιβασθέντες από τη Γ Εθνική, η Ηλιούπολη θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της ΠΑΕ Διαγόρας ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ της ΠΑΕ Εργοτέλης που αποχώρησε.

5) Το πρωτάθλημα της Κ19 θα ξεκινήσει επίσης στις 6 Νοεμβρίου 2022, χωρισμένο στους υπάρχοντες δυο ομίλους και ακολουθώντας το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Betsson Super League 2».