Κύπελλο Ελλάδος: Πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο και γνώρισε «πικρό» αποκλεισμό από τον Αλμυρό ο Πανθρακικός

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Πανθρακικός στο γήπεδο Γαζίου από τον Αλμυρό και έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος, πληρώνοντας την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Η γκολάρα του Γιαννακιτσίδη στο β’ μέρος λίγο πιο μπροστά από τη γραμμή του κέντρου τον ξαναέβαλε στην διεκδίκηση του ματς μειώνοντας σε 2-1, ωστόσο οι γηπεδούχοι με την εμπειρίας τους υπερασπίστηκαν το υπέρ τους σκορ και με το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις πήραν το εισιτήριο για την 5η φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Αγίου Νικολάου.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αντιπρόεδρος του Πανθρακικού Γιώτης Ξενοδοχίδης βράβευσε τον προπονητή του Αλμυρού Μανώλη Παπαματθαιάκη για την προσφορά του στην ομάδα της Κομοτηνής ως ποδοσφαιριστής.

Ως αναφορά τα αγωνιστικά, ο Πανθρακικός έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 8ο λεπτό, αλλά ο Χανιωτάκης απομάκρυνε με υπερένταση το σουτ του Βάσκου από πολύ πλεονεκτική θέση. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν σπαταλήσει δύο ευκαιρίες με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Φραγκουλάκη που απομάκρυνε ο Κοτσάκης και το σουτ του Μπουρσέλη που επίσης μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Πανθρακικού.

Στο 10ο λεπτό η επιθετικότητα των Κρητικών μετουσιώθηκε σε γκολ, αφού ο Λεόν από αριστερά με άψογο πλασέ νίκησε τον Κοτσάκη ανοίγοντας το σκορ. Από το γκολ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αλμυρό να ελέγχει την κατοχή και την ομάδα της Κομοτηνής να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις όταν δινόταν η ευκαιρία.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα λίγο πριν την ανάπαυλα για τους παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη, όταν ο Μπουρσέλης με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Κοτσάκη και σημείωσε στο 42ο λεπτό το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Ο Πανθρακικός αναγκάστηκε να ανεβάσει τις γραμμές του και να αυξήσει την πίεση στο β’ μέρος ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στην διεκδίκηση. Κάτι που πέτυχε στο 60ο λεπτό, όταν ο Γιαννακιτσίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ του Αλμυρού και με ένα αριστουργηματικό πλασέ λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο, κρέμασε τον Χανιωτάκη σε ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν.

Ο Πανθρακικός συνέχισε να πιέζει ψηλά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και αυτό δημιούργησε αναμενόμενα κενά στην άμυνα, με τους Μπουρσέλη αρχικά και Νικολάου στη συνέχεια να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες για να κλειδώσουν την πρόκριση.

Εν τέλει η ομάδα του Αλμυρού βρήκε και το τρίτο τέρμα, με τον Νικολάου να κλέβει τη μπάλα έξω από την περιοχή και αφού κέρδισε την κόντρα από τον Κοτσάκη να σημειώνει το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΑΛΜΥΡΟΣ ΓΑΖΙΩΝ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Χανιωτάκης, Μάγκας, Νικολάου, Αγαπάκης, Πατινιώτης (59 Κοιλιάρας), Ενγκουέμ, Φραγκουλάκης, Γιουκαρής (59 Αντωνίου), Μπουρσέλης, Πιερτζάκομι, Κατσικοκέρης (70′ Μπάνβο).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Νίκος Μπαχαρίδης): Κοτσάκης, Μπαΐκαρά, Αρετάς, Σιδηρόπουλος, Σαπνάρας, Χακάν, Γιαννακιτσίδης, Κωσταρέλης (70′ Σμάλης), Βάσκος, Ερκάν (46′ Αντωνιάδης), Γκουτσίδης (84′ Παχούμης).