Η Μαρία Καραμπάση καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη στα Νομίκεια 2022

Τον τίτλο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας κέρδισε η Μαρία Καραμπάση στα «Νομίκεια 2022» και το διεθνές τουρνουά του ΑΟ Θήρας στην Σαντορίνη.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Πατηνιώτης ήταν αυτός που απένειμε στην 18χρονη λίμπερο από την Αλεξανδρούπολη την τιμητική πλακέτα για την διάκριση της.

Μετά το τέλος του τουρνουά ο προπονητής του ΑΟ Θήρας, Βλάντιμιρ Βάσοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νεαρή Εβρίτισσα αθλήτρια. Τα όσα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριές μου, τη διοίκηση της ομάδας μου, τον υπέροχο κόσμο για αυτό το υπέροχο τουρνουά. Δώσαμε σημαντικούς αγώνες για εμάς και αυτή η διοργάνωση ήταν πολύ χρήσιμη για την ομάδα μου. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών μου, αφού αν και καινούρια ομάδα έχουμε πολύ καλό κλίμα. Σε αυτό το τουρνουά, είδαμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε. Στο γ’ σετ δείξαμε με την απόδοσή μας πως μπορούμε. Αν και δεν συνηθίζω να μιλάω ατομικά, για μας από αυτό το τουρνουά ένα από τα κέρδη είναι το νεαρό μας λίμπερο, η Μαρία Καραμπάση και η δυναμική επιστροφή της Καλαποδά. Περιμένουμε αύριο να επιστρέψει και η Μερκαδο και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, ώστε σε δύο εβδομάδες να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις μας».

Αναφορικά με την διοργάνωση, για μια ακόμη χρονιά το θέαμα υψηλού επιπέδου και οι έντονες συγκινήσεις που πρόσφεραν στους φίλους του βόλεϊ διεθνείς άσοι από κορυφαίες ομάδες τριών χωρών που συμμετείχαν από 7-9/10 στη «γιορτή» των διεθνών 9ων «Νομικείων» στο ΔΑΠΠΟΣ, δικαίωσαν τον τίτλο του τουρνουά του Α.Ο. Θήρας, αφιερωμένου στους επιφανείς ευεργέτες του νησιού Ευάγγελου και Λούλας Νομικού, ως το κορυφαίο τουρνουά προετοιμασίας στο ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Ο Α.Ο. Θήρας, που φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής, παίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον «τελικό» προσπάθησε να επαναλάβει κόντρα στην ουγγρική Βάσας την περσινή του επιτυχία, αλλά η ανωτερότητα της φιλοξενούμενης ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου, χάρισε δίκαια, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, την «κούπα» στο σύλλογο της Βουδαπέστης, στερώντας έτσι το… κερασάκι από την τούρτα γενεθλίων της διοργανώτριας ομάδας.

Χαρακτηριστικό εξάλλου της κυριαρχίας της τρεμπλούχου Ουγγαρίας στη φετινή διοργάνωση, ήταν το γεγονός ότι στην εντυπωσιακή τελετή απονομής, οι 5 από τους 7 ατομικούς τίτλους κορυφαίων, κατέληξαν σε ουγγρικά χέρια.