Ο Άθλος Ορεστιάδας τις εντυπώσεις, οι Βούλγαροι της Νεφτοχίμικ τη ρεβάνς στο «Νίκος Σαμαράς»

Την ήττα με 3-1 (14-25, 25-22, 25-17, 25-20) από τη Νεφτοχίμικ 2010 γνώρισε ο Άθλος Ορεστιάδας το Σάββατο στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό ματς που διεξήχθη στο κλειστό της πόλης με αντίπαλο την πανίσχυρη βουλγαρική ομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς κόντρα στους δευτεραθλητές της βουλγαρικής Λίγκας οι αθλητές του Ατανας Πετρόφ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και παρά τις νέες… αλχημείες του του Βούλγαρου τεχνικού, έπεισαν με τη μαχητικότητά και την διάθεσή τους για νίκη και πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και κεκτημένη ταχύτητα από την χθεσινή νίκη η ομάδα της Ορεστιάδας μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε με πολύ καλή εμφάνιση, σωστή τακτική και λίγα λάθη να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του 1ου σετ, 25-14.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, πίεσαν και έπειτα από ένα σφιχτό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο έως το τέλος, η ομάδα του Μπουργκάς ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και έστω και δύσκολα, ισοφάρισε.

Στη συνέχεια ο Ατανάς Πετρόφ, μοίρασε το χρόνο στους παίκτες του, κάνοντας αρκετές δοκιμές, με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι, παίζοντας πιο ορθολογικά, εκμεταλλευόμενοι κάποια κενά διαστήματα του Άθλου και λάθη, ζευγάρωσαν με τα κερδισμένα τους σετ, βάζοντας με το 1-2 τις βάσεις για την ολική ανατροπή.

Στο 4ο σετ, παρά τις νέες αλλαγές και δοκιμές του Πετρόφ, οι δύο ομάδες πήγαιναν και πάλι χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 17-17, αλλά κάπου εκεί οι Βούλγαροι επέβαλλαν το ρυθμό τους και με 20-25, πήραν με 1-3 σετ τη νίκη – άτυπη ρεβάνς για την χθεσινή ήττα από τον Άθλο, που έπειτα από 6 φετινά φιλικά ματς τους έσπασε το αήττητο.

«Για ένα ακόμη παιχνίδι νομίζω ότι δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι βελτιωνόμαστε στο τακτικό κομμάτι, έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια και εφαρμόζουμε πλέον αυτά που θέλει ο προπονητής μας. Σε κάθε αγώνα μας είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό είναι το θετικό αυτή την περίοδο. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζουμε τεράστια βελτίωση και θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ενόψει των πρώτων επίσημων παιχνιδιών μας για το League Cup “Ν. Σαμαράς”» δήλωσε ικανοποιημένος μετά το ματς ο λίμπερο των Εβριτών Σπύρος Βελούδης.

Ο Άθλος Ορεστιάδας θα διεκδικήσει από 14-16 Οκτωβρίου στον προκριματικό όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2022-23, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ένα από τα δύο πολύτιμα εισιτήρια για τα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.