Α2 Γυναικών: Ανεβαίνει ο Αστέρας Καβάλας μετά την άρνηση του πρωταθλητή ΓΑΣ Κομοτηνή

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS αρνήθηκε την άνοδο στην Α2 Γυναικών και η ΕΟΚ προχώρησε σε κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από άλλη ομάδα, η οποία είναι μεν της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά είχε χάσει πέρυσι το πρωτάθλημα από τις Κομοτηναίες.

Ο λόγος για τον Αστέρα Καβάλας που αποδέχθηκε την πρόταση – πρόσκληση – πρόκληση και ανεβαίνει από το παράθυρο στην Α2 Γυναικών. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα μετέχει στον όμιλο της Ασπίδας Ξάνθης αλλά καλείται να καλύψει το κενό ομάδας του Αγρινίου στην 3ο Ομιλο της Α2 Γυναικών.

Η ανακοινωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

Μετά την αποχώρηση του ΑΣ Αργοναύτες Αγρινίου από την Α2’ Εθνική κατηγορία Γυναικών, έγινε αποδεκτή με την υπ’ αριθμ. 23/04-10-22 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. η δήλωση του Σωματείου ΣΑΚ Αστέρας να αγωνιστεί στην θέση του παραπάνω σωματείου στον 3ο όμιλο της Α2’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ανακοινωση του Αστερα Καβάλας:

Σήμερα 05/10/22 ανακοινώθηκε επίσημα στην ομάδα μας η συμμετοχή των ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!
Μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ για το σύλλογο αφού θα αγωνιστεί ξανά σε αυτήν την κατηγορία 14 χρόνια μετά την τελευταία ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΤΑΕΤΙΑ που αγωνίστηκε σε αυτήν την κατηγορία (2001-2008)
Η ομάδα μας κλήθηκε να αντικαταστήσει την ομάδα των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ που δήλωσε παραίτηση.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ κινήθηκε συντονισμένα και αποτελεσματικά και η Ε.Ο.Κ αφού εκτίμησε την ΙΣΤΟΡΙΑ της ομάδας αλλά και την ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στο ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ μπάσκετ μας ΤΙΜΗΣΕ με την επιλογή της ομάδας μας ανάμεσα σε άλλες υποψήφιες ομάδες!
ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εκπροσωπήσουμε επάξια την ομάδα μας σε αυτήν τη δύσκολη κατηγορία!