Σίγουρος για τον πρώην παίκτη του στον Πανθρακικό Πασχαλάκη ο «Ελέ»: «Είναι εκρηκτικός και θα πετύχει στον Ολυμπιακό»

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, για το ταλέντο του, την πορεία του και το κατά πόσο μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό, μίλησε στο novasports.gr και στον Διονύση Στρούμπο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο Ελευθερόπουλος συνεργάστηκε με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στον Πανθρακικό, με τον διεθνή γκολκίπερ να κάνει αναφορές με κάθε ευκαιρία στον «Ελέ» για το πόσο τον βοήθησε κατά την κοινή τους θητεία στην ομάδα της Κομοτηνής.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι πλέον ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και όπως είναι λογικό αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα στέκια των ποδοσφαιρόφιλων της χώρας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για τον Πασχαλάκη: «Ο Αλέξανδρος έχει απίστευτα προσόντα. Είναι ψηλός, εκρηκτικός, με πολύ μακριά άκρα, προσόντα που δεν βρίσκεις εύκολα. Έχει ένα ταλέντο σπάνιο και έχει ένα χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο στη θέση αυτή κι εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Ο Πασχαλάκης κάνει “επίθεση” στην μπάλα, δεν φοβάται να της “επιτεθεί” και να μην περιμένει, έτσι τελειώνει πολλές φάσεις πριν γίνουν. Όμως αυτό περιέχει κι ένα ρίσκο, διότι αν δεν του “βγει” αυτομάτως μιλάμε για λάθος που θα στοιχίσει και θα τον εκθέσει. Επιλέγει λοιπόν να παίρνει αυτό το ρίσκο και να βάζει τον εαυτό του, όπως επιβάλλεται, πιο κάτω από την ομάδα, ώστε να μπορέσει να την βοηθήσει. Βάση προσόντων λοιπόν, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή με την απόκτησή του».

Ενώ πρόσθεσε: «ο Πασχαλάκης όταν ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ, δεν ήταν απλά ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της επιτυχίας, αλλά και ο κορυφαίος τερματοφύλακας με διαφορά στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό λέω πως ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη επιλογή.

Μετά από ερώτηση για το αν έχει αδυναμίες στο παιχνίδι του, σχολίασε: «Όπως είπα στην αρχή, έχει τεράστια σωματικά προσόντα, σπάνια, αν πρέπει να πω για αδυναμία, δεν ξέρω αν είναι αδυναμία, απλά ο Αλέξανδρος είναι ένας απίστευτα εκρηκτικός άνθρωπος, όχι μόνος στο πώς παίζει, αλλά και ως χαρακτήρας, είναι μέσα στην ένταση, λειτουργεί συνεχώς στα κόκκινα. Αυτό θα πρέπει να το μετριάσει, να καταφέρει ο ίδιος και ο Ολυμπιακός να φρενάρουν αυτήν την ένταση του. Να σκεφτείς πως όταν τον είχα στον Πανθρακικό, ενώ σε πολλούς προσπαθούσα να τους… τσιτώσω, τον Πασχαλάκη έπρεπε να τον… φρενάρω, λατρεύω την τρέλα του, γιατί την έχει ανάγκη η θέση, όμως θα πρέπει να μετριάσει την έντασή του αυτή για να παίζει με πιο καθαρό μυαλό».

Για την συνεργασία τους στον Πανθρακικό: «Όταν πήγα στον Πανθρακικός ο Αλέξανδρος δεν ήταν βασικός. Είδα λοιπόν τις προπονήσεις και τα στοιχεία που είχε και είπα πως δεν γίνεται να μην παίζει αυτό το παιδί. Έτσι αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και τον έβαλα να παίξει. Δεν το μετάνιωσα φυσικά. Από εκεί ξεκίνησε την άνοδό της η καριέρα του».