Νέα τοποθέτηση Καραγεωγίου για ΑΟΞ: «Για το ότι η Ξάνθη δεν υπάρχει στις επαγγελματικές κατηγορίες έπαιξε σοβαρό ρόλο και ο ΠΑΟΚ»

Δηλώσεις στο Metropolis 95.5 παραχώρησε ο άλλοτε προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, σχολιάζοντας τόσο στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όσο και την σημερινή κατάσταση του ΑΟΞ.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την Ξάνθη, ανέφερε: «Για το ότι η Ξάνθη δεν υπάρχει στις επαγγελματικές κατηγορίες έπαιξε σοβαρό ρόλο και ο ΠΑΟΚ. Υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων και αντί να την πληρώσει μία από αυτές τις ομάδες ή καμία, την πλήρωσε μία τρίτη που δεν είχε κανένα θέμα. Γιατί ήταν μικρή ομάδα και δεν είχε δυνάμεις να αντισταθεί».

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για λαϊκά δικαστήρια, ήταν ένα καλό παιχνίδι με καλύτερο τον ΠΑΟΚ αλλά δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Δεν είναι για να δικάσουμε τους παίκτες, γιατί στο καλύτερο του παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς ο ΠΑΟΚ δεν ήταν νικητής. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που είδαμε χθες, ήταν απόρροια και συνέχεια του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ και δείχνει ότι πηγαίνει καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τα θεματάκια που εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, δεν επέτρεψαν να επιτευχθεί ο στόχος και τα καλύτερα είναι μπροστά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, δεν είδαμε τον ΠΑΟΚ να πρεσάρει, να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, να δημιουργεί, κάτι που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο μετά την αλλαγή του Ολιβέιρα, υπήρξε μία μικρή αδράνεια που την πλήρωσε με αυστηρό τρόπο και με δύο προσπάθειες ο Παναθηναϊκός κέρδισε το παιχνίδι. Στο επόμενο παιχνίδι ενδεχομένως να αυξήσει τα 45 λεπτά σε 60».

Για το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ με μία μικρή ενίσχυση και ενώ βελτιώσει το δεύτερο του ημίχρονο μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στη συνέχεια της χρονιάς. Ο Μπίσεσβαρ ήταν εναλλακτική στο χθεσινό παιχνίδι, όπως και ο Καντουρί που δεν μπορεί να είναι πρωταγωνιστής. Με τον Μπράντον και τον Κουλιεράκη, ποδοσφαιριστές που έπαιξαν χθες δεν θα έπαιζαν».

Για την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, υπογράμμισε: «Το να μπουν μικροί παίκτες, δεν γίνεται να λες ότι θα έχω βασικούς νεαρούς παίκτες, μπαίνουν στη διάρκεια του πρωταθλήματος και εξελίσσονται μέσα από την ομάδα. Για παράδειγμα ο Τζόλης είχε μπει από τον Αμπέλ Φερέιρα, όταν είχαν χαθεί οι στόχοι, όχι όταν παίζεις το κεφάλι του, γιατί τότε του το είχαν κόψει το κεφάλι του. Ωστόσο οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι αυτές που του έχουν προσφέρει πολλά έσοδα».