Κρεμάει τα παπούτσια του ο Χαμζά Γιουνές: «Στοχεύω στο δίπλωμα προπονητικής»

Την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο άλλοτε σέντερ φορ της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές στο Metropolis 95.5.

Ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να βρει άλλη ομάδα καθώς θέλει να ασχοληθεί με το δίπλωμα προπονητικής, ενώ πρότυπό του είναι ο κουμπάρος του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο είχε άψογη συνεργασία στον ΑΟΞ.

Για την συνέχεια του στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος, δεν θέλω να βρω ομάδα γιατί στοχεύω στο δίπλωμα προπονητικής. Είναι ένα πρότυπο για εμένα, είναι ένας προπονητής που θέλω να του μοιάσω στο επίπεδο της προπονητικής, θα ήταν μεγάλη μου τιμή να του μοιάσω».

Για την πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ αλλά και την ένταση με τους οπαδούς: «Όταν είσαι προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα, είναι φυσιολογικό να έχεις πίεση στο έργο σου, αυτό συμβαίνει, στοχεύεις σε τρόπαια και αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και μπορεί να το… γυρίσει ξανά».

Ενώ πρόσθεσε: «Όταν αλλάζεις αρκετούς ποδοσφαιριστές σε μικρό χρονικό διάστημα συμβαίνουν αυτά. Δεν ξέρω ποιος έφερε τους παίκτες στον ΠΑΟΚ, αυτός τους έφερε; Αλλά ξέρω θα κάνει τα πάντα για να πετύχει και θα χτίσει ξανά την ομάδα, αλλά χρειάζεται υπομονή για να πετύχεις και νομίζω ότι θα πετύχει. Τώρα όλα είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών, να βγάλουν τον χαρακτήρα τους, να γυρίσουν το κλίμα και να υπάρχουν καλά αποδυτήρια. Ο Ραζβάν κάνει πολύ καλή προπόνηση, υπάρχει πλάνο αλλά θα πρέπει όλοι να δουλέψουν σε αυτόν τον τομέα».