Νέα βαρυσήμαντη παρέμβαση του ιστορικού προέδρου του ΑΟΞ Θεόδωρου Κοκκάλα: «Οι τρόποι συνέχισης του ΑΟΞ και οι κίνδυνοι»

Σε νέα εξαιρετικά βαρυσήμαντη παρέμβαση προχώρησε ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας το βράδυ του Σαββάτου, η δεύτερη για το ίδιο θέμα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Χωρίς πολλά σχόλια, το μακροσκελές του κείμενο που όμως ειναι γεμάτο ουσία, έχει ως εξής:

.

ΑΟΞ 2067

Συνομιλησα με δεκαδες φιλους φιλαθλους τις τελευταιες μερες.Ολοι εκφραζουν την ανησυχια τους για τον ΑΟΞ και το Ξανθιωτικο ποδοσφαιρο γενικοτερα.

Δυστυχως προκειται για μια πρωτογνωρη κατασταση που ηταν αποτελεσμα ενος υποβιβασμου.

Σε ολο το κοσμο ομαδες υποβιβαζονται ειτε για αγωνιστικους λογους ,ειτε οικονομικους.

Εδω η ομαδα υποβιβαστηκε λογω επιχειρηματικων δραστηριοτητων των ιδιοκτητων.

Προσωπικα προσπαθησα διακριτικα να αφυπνησω τους εμπλεκομενους απο το 2019,ειδικα το φθινοπωρο ,προειδοποιωντας για τον κινδυνο αφανισμου της ομαδας μας.Ισως πολλοι το θυμουνται.Επισης ανημερα των Χριστουγεννων του 2019 ανηρτησα ενα κειμενο το οποιο αναδημοσιευτηκε την επομενη σε τοπικη εφημεριδα.

Τεσπα ας ερθουμε στο σημερα.

Αυτη την βδομαδα κατατεθηκαν διαφορες προτασεις για το μελλον του ΑΟΞ.

Η μια προταση ειναι να λειτουργησει η ομαδα με αλλο ΑΦΜ.

Αυτο ειναι μια πρακτικη που εφαρμοσαν κι αλλες ομαδες ,ετσι ειχαμε πχ ΗΡΑΚΛΗ ΓΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΑΣ,ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΝΤΙΩΝ και νομιζω τωρα ΗΡΑΚΛΗ Ν.Τριγλιας και αν δεν κανω λαθος παραλιγο ΗΡΑΚΛΗ Αμπελοκηπων και ΗΡΑΚΛΗ-ΑΡΗ Μακροχωριου.

Επισης παλι αν δεν κανω λαθος ΝΕΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ,ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ κλπ.

Επισης αν μια παρεα φιλαθλων αγορασει ενα ΑΦΜ για να κανει τον ΑΟΞ,ποιος αποκλειει την περιπττωση μια αλλη παρεα φιλαθλων να αγορασει ενα αλλο ΑΦΜ προκειμενου να εμφανισει ενα αλλο ΑΟΞ.Τι θαχουμε ? ΑΟΞ 1 και ΑΟΞ 2 κατα το γονεας 1 και γονεας 2.

Αυτο βεβαια σημαινει οτι η ομαδα απαρνιεται τα συμβολα της.

Απο την αλλη για να λειτουργησει ως ΑΟΞ ειναι ενα πολυπλοκο ζητημα που φυσικα οχι εγω ,αλλα ουτε νομικοι μπορουν να δωσουν ασφαλη απαντηση.

Θα μπορουσε εικαζω οτι μια υπαγωγη στο αρθρο 99 θα μπορουσε να ειναι μια λυση παρα το μεγαλο χρεος,συμφωνα με το ισολογισμο τος 30/06/2021 ηταν 2,5 εκ και επιπλεον μια θηριωδης επιστρεπτεα προκαταβολη περιπου 800 χιλ. ευρω που πλεον απο τον Ιουνιο ειναι απαιτητη ,συν τα χρεη απο 07/2021 εως σημερα.Αγνωστο ποσα ειναι δεδομενου οτι δεν γνωριζουμε αν κατετεθει ισολογισμος φετος.

Επισης δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν οι πιστωτες αλλα και παικτες δεχθουν υπαγωγη στο αρθρο 99.Αγκαθι ισως ειναι και η υπαρξη ιδιοκτητου γηπεδου.

Αλλα απο κει και περα εγκυμονουν και αλλοι κινδυνοι κατασχεσης σηματων η απαγορευση χρησης των.

Εξηγω οσο πιο απλα μπορω με παραδειγματα.

Η ΣΤΕΑΟΥΑ το 2015 οταν πτωχευσε αναγκαστηκε να αλλαξει σημα.Ειχε μεχρι τοτε το σημα του Ρουμανικου Στρατου και εφτιαξε ενα παρομοιο ενω αναγκαστηκε να αλλαξει το επισημο ονομα της σε FCSB. Nομιζω περσι της επετραπει απο τον Στρατο να επαναφερει το αρχικο σημα,αλλα δεν τοκανε.

Επισης η αγαπημενη μου ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ οταν πτωχευσε και εκανε ξεκινημα απο την Δ κατηγορια επρεπε να αλλαξει σημα.Τοτε η Δημος της Φλωρεντιας της εκχωρησε για χρηση το σημα του Δημου που ταυτιζοταν με το αρχικο σημα της ομαδας.

Τι θελω να πω με ολα αυτα.

Σε περιπτωση αναβιωσης του ΑΟΞ δεν ειναι βεβαιο οτι μπορει να χρησιμοποιησει τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ακομη και ΜΕ καθαρο ΑΦΜ υπαρχει ενδεχομενο πιστωτες να στραφουν εναντιον,εχει συμβει στον εμπορικο κοσμο.

Νομικος δεν ειμαι και ας με συγχωρησουν οι φιλοι νομικοι αν υπεπεσα νομικες ανακριβιες.

Εκεινο που εχω να συμβουλευσω σε οσους αποφασισουν καποια κινηση ειναι ..

ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ,,ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ…